KEY LIME PIE
Lahodný a lehoučký limetkový dort.
Ingredients
- 1 balení sušenek např.BEBE cerealní
- 60 g máslo rostlinné ALSAN
- 2 plechovky SALKO 2x 379g lechovky
- 250 ml smetana na šlehání
- 2 ks žloudky od šťastných slepiček
- 1 ks limetka na kůru
- 200 ml čerstvé limetkové šťávy zhruba 8 limet
- 250 ml smetany na šlehání na krém na ozdobu
cukr dle chuti a vanika na dochucení krému na ozdobu
Instructions
- Nejprve si připravíme korpus. Balení sušenek si rozdrtíme v mixeru. Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkami. Formu na dort, průmeru 23cm, vyložíme pečícím papírem. Do formy dáme sučenky a zarovnáme. Dáme zhruba na 30 minut do lednice ztuhnout.
- Rozpálíme si troubu na 180 C bez horku vzduchu.
- Dále si připravíme náplň. Nejprve připravíme šťávu z čerstvých limet. Vyšleháme 250ml smetany, až je smetana tuhá přidáme do ní postupně kondenzované mléko, promícháme. Dále přidáme žloudky, promícháme. Přidáme kůru a šťávu z limet a promícháme.
- Vytáhneme korpus z lednice a nalejeme na nej krém. Dáme do trouby péct na 15 minut bez horkovzduchu. Krém nesmí zhnědnout!
- Dort necháme úplně vychladnout na mřízce, nevyndáváme z formy . Ideálně pečeme den předem a dáme na noc do lednice.
- Na ozdobu vyšleháme krém 250ml smetany s cukrem dle chuti ( já nesladím ) a špetkou vanilky. Krémem zdobíme až před podáváním. Nepoužívám žádné ztužovače, stačí jen dobře vyšlehat. Ozdobíme limetkami a nebo kůrou.
Notes
Vynikající lehoučký recept , který mám díky své sestřičce Terezce. Ta ho objevila někde v Americe a já si ho vyzkoušela a upravila dle svých představ.
A protože já v Americe nebyla, tak jsem ráda , že Terezka s partnerem si tento dortík v Americe zamilovali. Tato varianta je teda oproti té Americké o mnoho méně sladká a proto, jesi chcete více Americké chuti přidejte více cukru 😀 . Ale za nás teda vůbec není třeba.
Dobrou chuť !