První jarní vázání ekologických květin

1.3K

20. března 2021 v 10:00 ve Velkých Pavlovicích BOHUŽEL ZRUŠENO 🙁

Jarní slunce, první křehké jarní květy, čerstvý vzduch, příroda jižní Moravy, smích a povídání… Líbí? To vše si můžete s námi užít na jarním květinovém workshopu.  

Na co se můžete těšit?

Po dlouhém zimním období se společně projdeme probouzející se jarní přírodou jižní Moravy. Na procházce se naučíme poznávat rostlinky vhodné pro květinové tvoření, sesbíráme je a uvážeme si první jarní pugét. A nejen to, naučíme vás umotat si také jarní věnec, od korpusu z březových větví či psího vína, přes zelené větvičky, až po přírodní zdobení vejci, ulitami a dalšími dekoracemi nasbíranými v lese či na louce.

Po celou dobu kurzu vám budou k dispozici dvě průvodkyně. Petra Řehová, Oringle www.oringle.cz , je výtvarnice a milovnice a propagátorka ekologických květinových vazeb. Lucie Bízová kouzlí pod značkou Divoká pekárna www.divokapekarna.cz z BIO surovin to nejchutnější a nejzdravější pečivo i další jídlo, jaké si umíte představit. To jsme my, dvě tvořivé kamarádky, Petra a Lucka, duo bread&wreath, jak si někdy v legraci říkáme. Od roku 2018 společně pořádáme květinové workshopy, na kterých se snažíme o to, aby si účastnice naplno vychutnaly čas určený pro sebe, radost z tvorby, a aby domů odcházely s upřímným úsměvem na tváři.

Přivítáme vás kávou a dezertem, v sobotu 20.března 2021 v 10 hodin, v krásných prostorách kavárny penzionu Stará hora www.stara-hora.cz ve Velkých Pavlovicích. V případě, že si budete chtít užít celý víkend naplno, můžete využít i zdejšího ubytování (prosíme, v případě ubytování kontaktujte přímo penzion, děkujeme). A až nám po procházce vyhládne, tak se můžete těšit na zdravý a lehký oběd z lokálních surovin, převážně v BIO kvalitě.

A co si vzít na sebe? Především pohodlné, ve kterém se budete cítit příjemně, a zároveň se nebudete bát se ušpinit od přírodních materiálů. Boty, které zvládnou lehkou procházku mezi vinicemi. Popřípadě i klobouček a pláštěnku, kdyby nás přepadl jarní deštík.

Co si vzít sebou? Vše pro Vás budeme mít zajištěno. Ale pokud máte svůj oblíbený proutěný košík či své oblíbené zahradnické nůžky, tak si je přibalte s sebou.

Tvořit a povídat si budeme až do odpoledne ( zhruba do 16:00), prostě dokud nás to vše bude bavit.

Kurzy jsou vhodné pro skupinu kamarádek, zrovna tak jako třeba pro maminku s dcerou, a nebo i pro jednotlivé ženy. Není vhodný pro malé děti.

Počet míst je omezen, a proto neváhejte s objednáním. Objednávat můžete na emailu: oringle@email.cz Zašleme vám fakturu, jako závaznou rezervaci bereme její proplacení. V případě dotazů jsme vám k dispozici na telefonu Lucky: 771 162 628, popřípadě na Messengeru či Instagramu.

Prosíme, buďte ohleduplné a zodpovědné. Nebudete-li se cítit dobře, pošlete za sebe náhradu nebo nám napište. Vše se dá nějak domluvit, zařídit, zdraví je na prvním místě. V případě vládních nařízení, která znemožní konání kurzu, se domluvíme na náhradním termínu nebo vrácení peněz. Pokud dojde k zrušení kurzu z vaší strany, pokusíme za vás najít náhradu, ale peníze v tomto případě nevracíme, děkujeme za pochopení.

A pokud si myslíte, že my se nebojíme událostí posledních dní a netrápí nás co se děje, tak vězte že ano. Někdy více a někdy méně. A právě proto je víc než kdy jindy, nyní potřeba dělat si radosti, do kterých možná nyní investujeme, ale naučíme se dělat něco, k čemu do budoucna nebudeme potřebovat již žádné další penízky. Jen radost a nadšení z tvorby nových věcí nás inspiruje ke snění a žití, nejen k přežívání. A to je potřeba žít tady a teď, pracovat s tím co máme a nehledět jen na to co by kdyby. Radost se přeci skrývá v maličkostech.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.