Cizrnové kari – vegan, vegetarián

1.4K

Cizrnové kari – vegan, vegetarián

Jednoduchý, chychlý a chutný recept plný živin.
Total Time 2 hrs
Course dinner, lunch, oběd, večeře
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • 6 ks menší cibule BIO
  • 2 stroužky česnek BIO

olej na restování cibule, můžete dát kvalitní slunečnicový a nebo vyzkoušet kokosový , popřípadě máslo

  • 300 ml smetana sojová, nebo kokosová, popřípadě klasická
  • 700 g rajčata čerstvá bez slupky, popřípadě z plechovky BIO
  • 3 lžičky kari BIO dle chuti, pálivé a nebo ne
  • kmín BIO
  • sůl BIO himálajská růžová
  • pepř BIO čerstvě drcený
  • 1 lžička sladká paprika BIO
  • 1 ks bujón zeleninový BIO
  • 2 lžičky třtinový cukr BIO
  • 400 g cizrna ( uvařená a nebo z plechovky ) BIO

jako přílohu můžete použít rýži a nebo nann …dle vaší chuti .

  • citrón na dochucení BIO

Instructions
 

  • Cibulku nakrájíme na jemné kostičky a restujeme do zlatova na oleji. Přidáme špetku soli ( cibulka se lépe restuje) .
  • Na poslední minutu restování cibulky přidáme k cibulce restovat česnek prolisovaný.
  • Přidáme i koření, kmín, kari, pepř, papriku a promícháme, ale už nerestujeme.
  • Přidáme rajčata, smetanu, bujón, cukr a chvilku podusíme.
  • Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
  • Nakonec už jen přidáme uvařenou cizrnu. Popřípadě dochutíme kapkou citrónu.

Notes

Tento recept si zamilujete hlavně díky vůni kari koření. Voní tak intenzivně, že když sem teto recept vařila poprvé nalákal svou vůní všechny členy domácnosti do kuchyně s dotazem kdy už konečně bude oběd. . .
 
 
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, dinner, fitfood, lunch, oběd, večeře, vegan, vegetarian
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.