Hummus – dip , pomazánka

1.1K

Hummus pomazánka z cizrny

Lahodný pokrm, který se ve světě konzumuje již po tisíciletí. Lahůdka plná vitamínu C, vitamínu B a taky kyseliny listové.
Total Time 1 d 1 hr
Course Breakfast, dinner, lunch, oběd, Snack, snídaně, večeře

Ingredients
  

  • 300 g cizrna uvařená bio
  • 2 lžíce tahini
  • 100 ml voda stolní neperlivá , kohoutková
  • 100 ml olivový olej nejvyšší kvality
  • římský kmín bio
  • 1 lžička koření červená paprika bio
  • sůl himálajská růžová bio
  • 1 stroužek česnek bio
  • citronová šťáva bio čerstvá
  • koření pepř čerstvě umletý

Instructions
 

  • Můžete použít vařenou cizrnu 300 g z plechovky.
  • Ideálně použijeme cizrnu sušenou. Den před vařením cizrnu namočíme. Před vařením několikrát propláchneme a vaříme v osolené vodě společně 1ks bobkového listu do měkka.
  • Vychladlou cizrnu rozmixujeme se zbytkem surovin do hladka.
  • Několik kuliček cizrny si můžeme nechat vcelku na ozdobu.
  • Můžeme nechat v lednici pár hodin proležet ještě před finálním dochucením .
  • Pozor na množství soli, cizrna ji obsahuje již z vaření a nebo plechovky. A také s citronovou šťávou a kmínem opatrně 🙂 .

Notes

Jesi můžu doporučit dejte si tu práci a uvařte cizrnu sušenou. Nálevy z plechovky můžou hodně ovlivnit chuť a také můžou obsahovat látky nevhodné pro naše tělo. Na obalech se bohužel neuvádí vše. A také si sebou domů nenosíte průmyslové zpracovanou potravinu a polovinu z toho vodu a obaly. 
Na bezobalové nákupy můžete vyrazit s pytlíčkem a taškou od nás https://shop.divokapekarna.cz .
Hummus je úžasný jako pomazánka, jako dip k syrové zelenině, nebo k nann chlebu a dá se použít i místo klasické bramborové kaše . 
Moje dcera se názvu od srdce zasmála a když dostala ochutnat, tak si kváskový chlebík s humusem moc moc pochvalovala 🙂 
Dobrou chuť 
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, breakfeast, dinner, fitfood, lunch, oběd, pomazánka, snídaně, večeře, vegan, vegetarian
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.