Hummus pomazánka z cizrny
Lahodný pokrm, který se ve světě konzumuje již po tisíciletí. Lahůdka plná vitamínu C, vitamínu B a taky kyseliny listové.
Ingredients
- 300 g cizrna uvařená bio
- 2 lžíce tahini
- 100 ml voda stolní neperlivá , kohoutková
- 100 ml olivový olej nejvyšší kvality
- římský kmín bio
- 1 lžička koření červená paprika bio
- sůl himálajská růžová bio
- 1 stroužek česnek bio
- citronová šťáva bio čerstvá
- koření pepř čerstvě umletý
Instructions
- Můžete použít vařenou cizrnu 300 g z plechovky.
- Ideálně použijeme cizrnu sušenou. Den před vařením cizrnu namočíme. Před vařením několikrát propláchneme a vaříme v osolené vodě společně 1ks bobkového listu do měkka.
- Vychladlou cizrnu rozmixujeme se zbytkem surovin do hladka.
- Několik kuliček cizrny si můžeme nechat vcelku na ozdobu.
- Můžeme nechat v lednici pár hodin proležet ještě před finálním dochucením .
- Pozor na množství soli, cizrna ji obsahuje již z vaření a nebo plechovky. A také s citronovou šťávou a kmínem opatrně 🙂 .
Notes
Jesi můžu doporučit dejte si tu práci a uvařte cizrnu sušenou. Nálevy z plechovky můžou hodně ovlivnit chuť a také můžou obsahovat látky nevhodné pro naše tělo. Na obalech se bohužel neuvádí vše. A také si sebou domů nenosíte průmyslové zpracovanou potravinu a polovinu z toho vodu a obaly.
Na bezobalové nákupy můžete vyrazit s pytlíčkem a taškou od nás https://shop.divokapekarna.cz .
Hummus je úžasný jako pomazánka, jako dip k syrové zelenině, nebo k nann chlebu a dá se použít i místo klasické bramborové kaše .
Moje dcera se názvu od srdce zasmála a když dostala ochutnat, tak si kváskový chlebík s humusem moc moc pochvalovala 🙂
Dobrou chuť