Rajčatová omáčka
Vynikající základ pro použití na pizzu, na špagety a nebo jako sos třeba k pečené zelenině
Ingredients
- 2 ks větší cibule nebo 4 menší BIO
- 2 ks stroužků česneku BIO
- 800 ml rajčat v plechovce BIO
popřípadě můžete použít rajčata čerstvá a nebo kombinaci jako já , půl čerstvá a plechovku
- 2 lžíce slunečnicový olej – dle potřeby i více Bohemia olej
- 1 kostka zeleninová polévka BIO Sonnentor
- bazalka BIO
- růžová sůl BIO
pokud by jste měli méně sladká rajčata, tak lžíci bio třtinového cukru
Instructions
- Cibulku nakrájíme na kostky a restujeme do zlatova na oleji.
- Česnek prolisujeme a přidáme na 1 minutu restovat k cibulce.
- Do cibulky a česneku přidáme rajčata, zeleninovou kostku a sůl a necháme lehce podusit.
- Přidáme bazalku a již nevaříme.
- Chvilku necháme odstát a ponorným mixérem rozmixujeme.
Notes
U každého receptu obrovsky záleží na každé použité surovině.
Čím sladší a chutnější rajčata použijete, tím bude omáčka lepší.
A i použitý olej dělá zázraky, pokud ještě neznáte , tak doporučuji http://www.bohemiaolej.cz . Za mě nejvíc top místní české oleje.
Omáčku si můžete uvařit i ve větším množství a zavařit do skleniček a nebo dát do mrazáku.
Kdo zavítá na kurzy pečení chleba s Divokou pekárnou, kde se mimochodem učíme i skvělou pizzu, tak používám právě tuto omáčku jako základ pizzy.
Dobrou chuť Lucka