Letní salát z naklíčeného obilí

347

Letní salát z naklíčeného obilí

Výživný pokrm, který může být letním obědem a nebo lehkou večeří. Lze připravit i v raw verzi. Vegan je 100% 🙂 .
Prep Time 3 d
1 hr
Total Time 2 d 1 hr
Course dinner, lunch, oběd, Salad, salát, večeře
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 300 ml obilí – pšenice bio
  • 1 ks tofu uzené bio
  • rajčata čerstvá bio
  • okurka bio
  • paprika bio
  • krutony z chleba kváskový bio
  • hořčičný olej Bohemia olej

Instructions
 

  • Obilí si nejdříve propláchneme studenou vodou v sítku.
  • Propláchle obilí dáme do misky s čistou vodou. Vodu měníme ráno a večer zhruba 48h necháme namočené.
  • Po té propláchneme a necháme na klíčící misce rozklíčit už bez vody. Nemusí být moc naklíčené, ale alespoň pustit klíčky. Tento proces trvá zhruba dalších 24h. Po té propláchneme. Zrno pak bude krásně měkké, nasládlé, plné živin a připravené do salátu.
  • Tofu nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji. Já používám další z řady Bohemia olej a to slunečnicový 🙂 .
  • Zeleninu nakrájíme a nebo nastrouháme do oblíbeného tvaru, přidáme tofu, naklíčené zrno a popřípadě když nám zbude, tak i krutony ze staršího kváskového chleba.
  • Speciální surovina je zde olej a to od Bohemia olej Hořčičný olej s ním má salát opravdu nezaměnitelnou skvělou chuť a taky další plusové živiny pro naše tělo.

Notes

Oleje doporučuji nakoupit přímo na http://www.bohemiaolej.cz čerstvé a ideálně po menších balení. Všechny oleje po rozbalení postupně stárnou a proto je lepší kupovat množství menší, spotřebovat a zase nové 🙂 . 
 
Krásné nádobí z fotografie, včetně lněné utěrky  zakoupíte na našem e-shopu https://shop.divokapekarna.cz     . 
 
Když vynecháte tepelně upravené tofu a chleba, tak máte super raw salát, protože i oleje jsou za studena lisované. 
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, celozrnné, česká kuchyně, oběd, rostline, salát, večeře, vegan, vegetarian

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.