Božsky vláčná bublanina

1.2K

Božsky vláčná bublanina

Na letní dny jako stvořená. Se sezónním ovocem doslova Božsky vláčný pokrm. Předurčena k okamžitému sněžení ihned po upečení.
Total Time 1 hr
Course Breakfast, Dessert, dezert, lunch, Snack, snídaně
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 100 g máslo bio
  • 100 g špaldová celozrnná mouka bio
  • 100 g pšeničná celozrnná mouka bio
  • 1 lžička prášku do pečiva bio bez toho či onoho co tam nepatří…
  • 200 g třtinový cukr bio jemný
  • 180 ml mléko bio
  • 3 ks vejce od šťastných slepiček

špetka vanilky – koření na provonění

    Instructions
     

    • Nejdříve si všechny ingredience odvážíme a necháme stabilizovat na pokojovou teplotu .
    • Já používám celozrnnou mouku mletou na kameni. Pokud používáte také tento typ, tak si mouku nejdříve prosejeme přes sítko a ty největší kusy otrub do těsta nedáváme. A až pak mouku navážíme a smícháme s práškem do pečiva.
    • Máslo si rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
    • Cukr si odvážíme do misky a přidáme vejce a vanilku.
    • Vejce pořádně vyšleháme do husté pěny. Pokud máme krásně žluté vejce, tak nám šleháním pěna změní barvu je více do bila, nebo krémové barvy.
    • Do vyšlehané pěny přidáme nejprve odváženou a prosátou mouku s práškem do pečiva a lehce promícháme.
    • Po té přidáme máslo a lehce promícháme.
    • Nakonec přidáme mlého a promícháme.
    • Nalijeme na plech a přidáme sezónní ovoce, třešně, višně a nebo meruňky.
    • Pečeme na 200C s použitím horkovzduchu.

    Notes

    Božsky vláčná a jemná, plná chutí a vůní. 
    Prostě pohlazení do bříška. To jediné mě napadá v případě této letní bublaniny. 
    Krásné léto 🙂 
     
    Keyword bezchemie, bio, cake, celozrnné, česká kuchyně, sladkost, vegetarian
    Close
    Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.