Božsky vláčná bublanina
Na letní dny jako stvořená. Se sezónním ovocem doslova Božsky vláčný pokrm. Předurčena k okamžitému sněžení ihned po upečení.
Ingredients
- 100 g máslo bio
- 100 g špaldová celozrnná mouka bio
- 100 g pšeničná celozrnná mouka bio
- 1 lžička prášku do pečiva bio bez toho či onoho co tam nepatří…
- 200 g třtinový cukr bio jemný
- 180 ml mléko bio
- 3 ks vejce od šťastných slepiček
špetka vanilky – koření na provonění
Instructions
- Nejdříve si všechny ingredience odvážíme a necháme stabilizovat na pokojovou teplotu .
- Já používám celozrnnou mouku mletou na kameni. Pokud používáte také tento typ, tak si mouku nejdříve prosejeme přes sítko a ty největší kusy otrub do těsta nedáváme. A až pak mouku navážíme a smícháme s práškem do pečiva.
- Máslo si rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
- Cukr si odvážíme do misky a přidáme vejce a vanilku.
- Vejce pořádně vyšleháme do husté pěny. Pokud máme krásně žluté vejce, tak nám šleháním pěna změní barvu je více do bila, nebo krémové barvy.
- Do vyšlehané pěny přidáme nejprve odváženou a prosátou mouku s práškem do pečiva a lehce promícháme.
- Po té přidáme máslo a lehce promícháme.
- Nakonec přidáme mlého a promícháme.
- Nalijeme na plech a přidáme sezónní ovoce, třešně, višně a nebo meruňky.
- Pečeme na 200C s použitím horkovzduchu.
Notes
Božsky vláčná a jemná, plná chutí a vůní.
Prostě pohlazení do bříška. To jediné mě napadá v případě této letní bublaniny.
Krásné léto 🙂
