Cuketové brownies VEGAN

765

Cuketové brownies VEGAN

Těžko popsat jak obrovsky skvěle, intenzivně čokoládově chutná toto brownies. Chuť tak akorát sladká a konzistence sametově jemná, vlhká a vláčná. Mňam.
Total Time 2 hrs
Course Dessert, dezert, Snack, snídaně
Cuisine American

Ingredients
  

lněné vejce = 7g drceného lněného semínka + 3 lžíce horké vody

  • 300 g cukety nastrouhané na jemno, bez semínek a vody bio
  • 200 g arašídového másla dle chuti jemné a nebo s kousky
  • 100 g javorého sirupu
  • 190 g třtinového cukru BIO
  • 80 g kakaového prášku BIO
  • 100 g mandlové mouky jemné
  • 3 g soli himálajské růžové
  • 20 g kokosového oleje
  • 100 g čokolády hořké
  • špetka vanilky

čokoláda nahoru na ozdobu

    Instructions
     

    • Množství těsta je ideální na plech o vnitřních rozměrech 20 x 30 cm . Plech si vyložíme pečícím papírem, bez toho by se nám brownies nepodařilo vytáhnout z plechu 🙂 .
    • Suroviny si navážíme.
    • Lněné vejce uděláme smícháním lněného semínka a horké vody. Necháme zhruba 15 minut odstát.
    • Cuketu oloupeme. Pokud máme cuketu větší, ve které jsou i semínka, tak semínka odstraníme. Nastrouháme jemně a necháme vykapat vodu. Můžeme vodu i lehce vymačkat, tak aby jsme ji dostali z cukety co nejvíce pryč.
    • Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a postupně k ní přidáme všechny suroviny.
    • Pečeme na 150-170C zhruba 30 minut bez horko vzduchu, aby se těsto nespálilo.
    • Po upečení necháme zchladnout na plechu cca. 15 minut.
    • Po té vyndáme z plechu a na mřížce necháme dalších zhruba 30 minut. Mezi tím nám vychladne i plech.
    • Těsto s pečícím papírem vrátíme na plech a dáme vychladit do ledničky.
    • Až máme vychlazeno můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
    • Uchováváme v ledničce, ktájíme studené a před konzumací je ideální nechat alespoň 5 minutek v pokojové teplotě, chutná pak lépe.

    Notes

    Tohle je můj první recept na brownies co jsem kdy dělala. 
    Hned napoprvé jsem chtěla nějaké VEGAN a cuketové. 
    Já vím, asi bych se měla nejprve naučit to originál, ale když byla zrovna cuketová sezóna a my se stali vegany 🙂 . A hlavně to bych přece nebyla já jít cestou jistoty 😀 . 
    Kdyby Vám chyběli nějaké radosti do kuchyně kuk na náš e-shop https://shop.divokapekarna.cz . 
    A pokud se vám recept libí a podaří můžete jej sdílet s na sítích s #divokapekarna .
    Lucka 
     
    Keyword americká kuchyně

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Recipe Rating




    Close
    Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.