Drobenkový koláč z ovesných vloček
Jednoduchá mňamka, kterou si můžete péct jak s čerstvým ovocem, tak s marmeládou.
Ingredients
- 160 g mouka celozrnná bio super je špalda a nebo jednozrnka
- 180 g jemných vloček bio
- 200 g třtinový cukr bio
- 2 g soli bio himalájská
- 200 g máslo bio
Použijeme oblíbenou marmeládu a nebo povidla jako nápň.
V létě si můžeme udělat náplň: rebarbora 200g , ovoce 300g , 120g cukru , 2 lžíce škrobu.
Další varianta náplně může být ovoce 300g – 500g + 100g cukru, 2 lžíce škrobu a oblíbení koření , hřebíček, skořice…vanilka.
Instructions
- Nejprve si odvážíme všechny suroviny na těsto a necháme v pokojové teplotě.
- Mouku prosejeme, aby se nám pěkně provzdušnila.
- Troubu si rozpálíme na 180C bez horko vzduchu.
- Jestli jste si zvolili jako náplň marmeládu, tak máte již hotovo. Pokud jste si zvolili jako náplň variantu s rebarborou, tak je potřeba si nejprve rebarboru očistit a oloupat. Po té nakrájet na menší kousky. Cukr smíchat s na sucho se škrobem. Ovoce lehce rozvařit, přidat cukr se škrobem a jestě povařit. Varianta poslední bez rebarbory je postup stejný, jen nedáte rebarboru 🙂 .
- Na těsto všechny odvážené suroviny rukou promneme, prodrobíme a vznikne nám drobenkové těsto.
- Na spodní část pekáčku a nebo formy na koláč dáme větší polovinu těsta.
- Na těsto přidáme ovocný rozvar a nebo marmeládu.
- Na ovoce přidáme zbytek těsta.
- Pečeme zhruba 45 minut. Raději na méně stupňů, pokud vám trouba peče moc moc…
- Po vychladnutí dávám do ledničky, aby se mi buchta lépe krájela a podávala. A na talíři nechám chvíli srovnat na pokojovou teplotu.
- Dobrou chuť 🙂
Notes
Lehký letní dezert a nebo s marmeládou a nebo s povidly jako vzpomínka na léto 🙂 .
Můžete péct jako buchtu na plochu a nebo ve větší formě na koláč.
Mňam , za mě asi nejvíc top s jahodami a rebarborou a pak jak mám tady na fotkách se švestkovým rozvarem.
Jesi vás zaujali utěrky z fotek, tak je spolu dalšími udržitelnými a ekologickými výrobky naleznete u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
Lucka