Drobenkový koláč z ovesných vloček

274

Drobenkový koláč z ovesných vloček

Jednoduchá mňamka, kterou si můžete péct jak s čerstvým ovocem, tak s marmeládou.
Total Time 1 hr

Ingredients
  

  • 160 g mouka celozrnná bio super je špalda a nebo jednozrnka
  • 180 g jemných vloček bio
  • 200 g třtinový cukr bio
  • 2 g soli bio himalájská
  • 200 g máslo bio

Použijeme oblíbenou marmeládu a nebo povidla jako nápň.

    V létě si můžeme udělat náplň: rebarbora 200g , ovoce 300g , 120g cukru , 2 lžíce škrobu.

      Další varianta náplně může být ovoce 300g – 500g + 100g cukru, 2 lžíce škrobu a oblíbení koření , hřebíček, skořice…vanilka.

        Instructions
         

        • Nejprve si odvážíme všechny suroviny na těsto a necháme v pokojové teplotě.
        • Mouku prosejeme, aby se nám pěkně provzdušnila.
        • Troubu si rozpálíme na 180C bez horko vzduchu.
        • Jestli jste si zvolili jako náplň marmeládu, tak máte již hotovo.
          Pokud jste si zvolili jako náplň variantu s rebarborou, tak je potřeba si nejprve rebarboru očistit a oloupat. Po té nakrájet na menší kousky. Cukr smíchat s na sucho se škrobem. Ovoce lehce rozvařit, přidat cukr se škrobem a jestě povařit.
          Varianta poslední bez rebarbory je postup stejný, jen nedáte rebarboru 🙂 .
        • Na těsto všechny odvážené suroviny rukou promneme, prodrobíme a vznikne nám drobenkové těsto.
        • Na spodní část pekáčku a nebo formy na koláč dáme větší polovinu těsta.
        • Na těsto přidáme ovocný rozvar a nebo marmeládu.
        • Na ovoce přidáme zbytek těsta.
        • Pečeme zhruba 45 minut. Raději na méně stupňů, pokud vám trouba peče moc moc…
        • Po vychladnutí dávám do ledničky, aby se mi buchta lépe krájela a podávala. A na talíři nechám chvíli srovnat na pokojovou teplotu.
        • Dobrou chuť 🙂

        Notes

        Lehký letní dezert a nebo s marmeládou a nebo s povidly jako vzpomínka na léto 🙂 . 
        Můžete péct jako buchtu na plochu a nebo ve větší formě na koláč. 
        Mňam , za mě asi nejvíc top s jahodami a rebarborou a pak jak mám tady na fotkách se švestkovým rozvarem. 
        Jesi vás zaujali utěrky z fotek, tak je spolu dalšími udržitelnými a ekologickými výrobky naleznete u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
        Lucka 
         

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

        Recipe Rating




        Close
        Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.