Jahodová marmeláda

1.1K

Jahodová marmeláda s citrusovým pektinem

Vůně léta, slunce hřeje a jahůdky sládnou a dozrávají. Jako první marmelády vždycky děláme tuhle jednoduchou a výtečnou jahodovou. Na palačinky a chleby je naprosto omamně okouzlující a připomíná chuť a barvy léta ještě alespoň půlku zimy, než se její zásoby beznadějně vyčepají.
Total Time 1 hr

Ingredients
  

  • 1 kg jahody kvalitní,čerstvé, ideálně nestříkané bio
  • 0,5 kg třtinový cukr jemný bio
  • 14 g citrusového pektinu používám od firmy Gréšík

Instructions
 

  • Čerstvě sesbírané jahody umejeme a odstopkujeme.
  • Dáme do širokého hrnce a začneme zahřívat. Můžeme rozmyxovat ponorným mixerem a krátce povaříme.
  • Smícháme citrusový pektin s 4 lžícemi cukru ( množství odebereme z celkového množství 0,5kg)
  • Pektin přidáme do hrnce k jahodám a povaříme zhruba 5 minut.
  • Následně přidáme zbytek cukru a vaříme do zhoustnutí.
  • Horké ihned plníme do čistých a suchých sklenic.
  • Sklenice přetočíme víčkem dolů, tak aby se nám víčko pěkně zatáhlo a vyšel vzduch ze sklenice. A necháme úplně zchládnout.

Notes

Když mažu marmelády na kurzech pečení chleba vždycky dostanu otázku jak je možné, že mám marmelády tak krásně barevné a nezhnědli. 
Je to tím, že ovoce sesbírám očistím a ihned vařím marmeládu. A také tím, že si vybírám pouze top kvalitu ovoce a jakkoliv poškozené a nebo nahnilé a vůbec ne plesnivé do marmelád nedávám.
Protože na kvalitě záleží!
Přeji at se vám marmeláda vydaří a skvěle si na ní pochutnáte. 
Pokud vás zaujal plecháček se Lňenkouje k zakoupení u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
Lucka 
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.