Hrušková povidla/ marmeláda
Pojďte zažít pravou, omamnou, kouzelnou vůni zimy. Při vaření jsem si vybavila kouzlo vánoc. Čas kdy můžeme odpočívat, relaxovat se skvelým vyoňavým jídlem a hrnkem skvělého čaje. A co teprve až sem hrušky ochutnala s kváskovou vaflí hmmmm… Jdete semou kouzlit ?
Ingredients
- 1 kg hrušky bez stopek a jádřinců nestříkané bio
- 150 g cuktru třtinového bio
- 1 lžíce jablečného octu bio
- 1 lžíce rumu ( nemusí být a může být i víc : )
dle chuti rozdrcený hřebíček a mletá skořice / použila jsem Sonnentor bio
Instructions
- Očistěné hrušky nakrájíme na malé kousky, dáme na hlubší pekáč a přidáme ocet, který s hruškami promícháme.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200C bez horkovzduchu. NEMÍCHÁME a pečeme 30 – 45minut.
- Mě vešly na plech vždy 3 dávky. Takže sem na plech dávala 3kg a tak jsem pekla 1h, ale pokud máte menší množství a tím i tenší vrstvu stačí péct 30 minut.
- NEJ je opravdu celou dobu co hrušky pečete NEMÍCHAT !!!
- Po tech cca.30 minutách přidáme cukr. Jen ho nasypeme na vrch na hrušky NEMÍCHAME !!! a pečeme dalších 30 minut.
- Po upečení dáme hrušky do hrnece. Přidáme ostatní suroviny, rum, koření a rozmixujte ponorným mixerem.
- V hrnci vaříme za stálého míchání na mírném stupni ještě zdhruba dalších 30 minut. Pozor! Jak nebudete míchat budou šíleně prskat!
- Plňíme horké do čistých sklenic, dáme víčkem dolů na utěrku a necháme úplně schladnout ideálně do druhého dne než otočíme sklenice zase víčkem vzhůru.
Notes
Hrušky můžete použít na vánoční cukroví, třeba na linecké , stejně jako ke snídani a nebo chutné večeři.
Stejný postup jako na hrušková povidla můžete vyzkoušet i na ty švestková povidla.
A jestli vás zaujala bílá lněná utěrka z naší dílničky, můžete ji zakoupit u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
Ať se vám recept vydaří a skvěle chutná přeje Lucka