Hrušková povidla/marmeláda

757

Hrušková povidla/ marmeláda

Pojďte zažít pravou, omamnou, kouzelnou vůni zimy. Při vaření jsem si vybavila kouzlo vánoc. Čas kdy můžeme odpočívat, relaxovat se skvelým vyoňavým jídlem a hrnkem skvělého čaje. A co teprve až sem hrušky ochutnala s kváskovou vaflí hmmmm… Jdete semou kouzlit ?
Total Time 3 hrs
Course dezert, snídaně, vánoce, večeře
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 1 kg hrušky bez stopek a jádřinců nestříkané bio
  • 150 g cuktru třtinového bio
  • 1 lžíce jablečného octu bio
  • 1 lžíce rumu ( nemusí být a může být i víc : )

dle chuti rozdrcený hřebíček a mletá skořice / použila jsem Sonnentor bio

    Instructions
     

    • Očistěné hrušky nakrájíme na malé kousky, dáme na hlubší pekáč a přidáme ocet, který s hruškami promícháme.
    • Vložíme do trouby vyhřáté na 200C bez horkovzduchu. NEMÍCHÁME a pečeme 30 – 45minut.
    • Mě vešly na plech vždy 3 dávky. Takže sem na plech dávala 3kg a tak jsem pekla 1h, ale pokud máte menší množství a tím i tenší vrstvu stačí péct 30 minut.
    • NEJ je opravdu celou dobu co hrušky pečete NEMÍCHAT !!!
    • Po tech cca.30 minutách přidáme cukr. Jen ho nasypeme na vrch na hrušky NEMÍCHAME !!! a pečeme dalších 30 minut.
    • Po upečení dáme hrušky do hrnece. Přidáme ostatní suroviny, rum, koření a rozmixujte ponorným mixerem.
    • V hrnci vaříme za stálého míchání na mírném stupni ještě zdhruba dalších 30 minut. Pozor! Jak nebudete míchat budou šíleně prskat!
    • Plňíme horké do čistých sklenic, dáme víčkem dolů na utěrku a necháme úplně schladnout ideálně do druhého dne než otočíme sklenice zase víčkem vzhůru.

    Notes

    Hrušky můžete použít na vánoční cukroví, třeba na linecké , stejně jako ke snídani a nebo chutné večeři. 
    Stejný postup jako na hrušková povidla můžete vyzkoušet i na ty švestková povidla.
    A jestli vás zaujala bílá lněná utěrka z naší dílničky, můžete ji zakoupit u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
    Ať se vám recept vydaří a skvěle chutná přeje Lucka 
    Keyword bezchemie, bezmasa, bio, breakfeast, česká kuchyně, hrušky, marmelada, povidla, rostline, vegan
    Close
    Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.