Piškoty z celozrnné špaldové bio mouky
Ať už doma peču cokoliv, největší radost mám vždycky z toho, že můžu ovlivnit kvalitu surovin. Tyhle piškoty jsou jen ze 4 surovin a celozrnné bio mouky a to je super! Děti milují tiramisu s těmito domácími piškoty nad ním jen mlaskají 🙂 . A nebo jen tak jako super svačinka a nebo mls pro celou rodinu.A obrovské plus, jsou za chviličku hotové.
Ingredients
- 100 g jemně mletého třtinového cukru používám BIO z Probio
- 3 ks vejce od šťastné slepičky BIO / domácí
- 15 g kukuřičný škrob používám BIO z Probio
- 100 g celozrnná špaldová jemně mletá mouka používám BIO z Probio
Instructions
- Cukr si pomelte na mlýnku na bylinky, tak aby byl hezky jemný. Když si melete doma, není pak třeba kupovat různé druhy cukrů.
- Mouku smíchejte se škrobem.
- Oddělte žloutky a bílky.
- Troubu rozehřejte na 180C , používám horkovzduch .
- Do mísy si dejte cukr a bílky, ty vyšlehejte do husté pěny trvá to docela dlouho 5-10minut dle výkonnosti vašeho robota.
- Přidávejte po jednom žloutku a míchejte dál robotem, dokud se žloutek nespojí se směsí.
- Mouku pak dos směsi vmíchejte ručně metličkou.
- Na stříkaní vám postačí obyčejný plastový pytlík na kterém odstříhnete po naplnění špičku.
- Stříkejte na plech kolečka a pečte 5-10 minut . Měly by tak jako zezlátnout.
- Nechávám pak v misce vyschnout zhruba 24h a pak můžete uskladnit v dóze a nebo rovnou použít třeba na tiramisu.
Notes
Piškoty můžete udělat i méně sladké, jen ten cukr je tam zároveň i takové pojidlo.
Pokud při pečení používáte celozrnnou bio mouku, tak to má mnoho pozitiv, jednou z nich je třeba i to , že vám tolik nerozkolísá krevní cukr .
Přeji ať se vám piškoty vydaří, chutnají a dělají radost .
Když jste chtěli nahlédnout blíže do světa pečení a ekologického tvoření , nahlédněte do našeho e-shopu na https://shop.divokapekarna.cz .
Lucka