Piškoty z celozrnné špaldové bio mouky

72

Piškoty z celozrnné špaldové bio mouky

Ať už doma peču cokoliv, největší radost mám vždycky z toho, že můžu ovlivnit kvalitu surovin. Tyhle piškoty jsou jen ze 4 surovin a celozrnné bio mouky a to je super! Děti milují tiramisu s těmito domácími piškoty nad ním jen mlaskají 🙂 . A nebo jen tak jako super svačinka a nebo mls pro celou rodinu.A obrovské plus, jsou za chviličku hotové.
Total Time 30 mins
Course Dessert, Snack
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 100 g jemně mletého třtinového cukru používám BIO z Probio
  • 3 ks vejce od šťastné slepičky BIO / domácí
  • 15 g kukuřičný škrob používám BIO z Probio
  • 100 g celozrnná špaldová jemně mletá mouka používám BIO z Probio

Instructions
 

  • Cukr si pomelte na mlýnku na bylinky, tak aby byl hezky jemný. Když si melete doma, není pak třeba kupovat různé druhy cukrů.
  • Mouku smíchejte se škrobem.
  • Oddělte žloutky a bílky.
  • Troubu rozehřejte na 180C , používám horkovzduch .
  • Do mísy si dejte cukr a bílky, ty vyšlehejte do husté pěny trvá to docela dlouho 5-10minut dle výkonnosti vašeho robota.
  • Přidávejte po jednom žloutku a míchejte dál robotem, dokud se žloutek nespojí se směsí.
  • Mouku pak dos směsi vmíchejte ručně metličkou.
  • Na stříkaní vám postačí obyčejný plastový pytlík na kterém odstříhnete po naplnění špičku.
  • Stříkejte na plech kolečka a pečte 5-10 minut . Měly by tak jako zezlátnout.
  • Nechávám pak v misce vyschnout zhruba 24h a pak můžete uskladnit v dóze a nebo rovnou použít třeba na tiramisu.

Notes

Piškoty můžete udělat i méně sladké, jen ten cukr je tam zároveň i takové pojidlo. 
Pokud při pečení používáte celozrnnou bio mouku, tak to má mnoho pozitiv, jednou z nich je třeba i to , že vám tolik nerozkolísá krevní cukr . 
Přeji ať se vám piškoty vydaří, chutnají a dělají radost . 
Když jste chtěli nahlédnout blíže do světa pečení a ekologického tvoření , nahlédněte do našeho e-shopu na https://shop.divokapekarna.cz
Lucka 
Keyword bezchemie, bio, dezert, sladkost
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.