O mě

Příběh nejenom o jídle

Divoká, divotvorná, nespoutaná, přírodní, zdravá, svá.

Přesně jako já, divoká pekařka. Jmenuji se Lucie. Jsem milovnice jídla, života, smíchu a přírodních krás. Moc ráda se učím, zkoumám a jen tak nějaký nezdar mě neodradí (a že jich bylo 😀 ) .

Jsem maminka dvou malý, úžasných dětí. Právě díky nim se změnil můj život. Začala jsem zkoumat jídlo nejen podle chuti jako celku, ale i z pohledu jednotlivých surovin a jejich působení na tělesné, i duševní zdraví. 

Vyzkoušela jsem si osobně i několik výživových směrů a stylů. Když se na všechno dívám s odstupem času, je hodně důležité, koho při své životní změně potkáte jako prvního.Já potkala slečnu, co se věnovala paleo životnímu stylu. U mě tato životní etapa trvala několik let.

Byla jsem také řeznicí. Vlastnila jsem firmu na zpracování vyzrálého hovězího bio masa. Zvířata pocházela z volného bio chovu z Beskyd. Pro vyznavače paleo to bylo skvělé spojení. Nicméně, v mém životě se odehrála spousta změn. Firmu jsem prodala, odstěhovala jsem se z Beskyd na Jižní Moravu. A právě osobní zkušenost z této profese mě tolik zasáhla a já se stala vegetariánkou. Z 80 % vegankou, jak říká můj syn. Takže recepty na zpracování živočišného masa zde nehledejte. 

Bio potraviny, bio farmy a bio zemědělství. Pěstování a zpracování, bez syntetických látek, hnojiv a jedů. Tak jak to kdysi bylo. Bio mě provází vice jak 12 let osobně i profesně. Moc ráda podporuji lokální dodavatele, navštěvuji je a spolupracuji s nimi.   

Celý tento projekt a věci s ním spojené dělám pro radost. A tak nějak plynule vycházejí z mé vášně pro vaření, tvoření, vynikající jídlo, fotografování, povídání, tady teda psaní a propojování lidí a firem. A taky proto, že pořád slibuji všem ty recepty dobrot, co jim dávám ochutnávat, a tak nějak je nestíhám rozesílat jednotlivě. 

Ráda používám suroviny, ze kterých vařím nejenom na vaření samotné, ale třeba i na ošetření obličeje, masáž, do koupele. Věřím, že recepty, návody a povídání vám budou inspirací.

O všem se podrobněji se dočtete zde na stránkách.

Na co se můžete aktuálně těšit :

Jarní vázání ekologických květin a věnců

Kurz pečení z kvásku

Těším se na naše setkaní a divotvorné zážitky.

O všem se podrobněji se dočtete zde na stránkách.

Tak jak to kdysi bylo. Pečení, vaření a žití bez zbytečné syntetické chemie. Přirozeně v souladu s přírodou.

Lucie Bízová

Děkuji za přečtení

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.