Kváskové pečení a zdravé jídlo

Mít den pro sebe, nemyslet na starosti všedního dne, dělat co mě baví a žít tady a teď. 

Tato prvotní myšlenka mě provází každým kurzem. 

Je opravdu důležité starat se o své tělo. V dnešní uspěchané době je hodně těžké orientovat se ve spoustě moderních trendů, výživových směrů a informací co se na nás valí. Pokud Vás zajímá jednoduchá, zdravá a přírodní strava, bez zbytečné syntetické chemie, ráda Vás provedu jedním z kurzů kváskového pečení a zdravého a výživného stravovaní. 

Křupavá kůrka čerstvě upečeného celozrnného, kváskového chleba, který kynul 50h, Ta chuť, vůně a tolik benefitů pro naše tělo.

Co vše se na kurzu naučíte a dozvíte ?

  • proč je pro nás dobré a zdravé jíst kváskové potraviny
  • jaké obrovské rozdíly jsou v použitých surovinách při vaření a pečení
  • co je to kvásek a jak se používá
  • co je to rozkvas a jak se používá
  • připravíme si kváskový chléb pšenično – žitno – špaldový z celozrnné BIO mouky
  • naučím vás kynout chleba 50h a vysvětlím proč je pro naše zdraví prospěšné pomalé kynutí
  • naučím vás překládat a péct celozrnný chleba v klasické troubě, bez použití speciálního nářadí
  • naučím vás kváskové vafle a lívance
  • všechny postupy si prakticky ukážeme a recepty i postupy dostanete i sebou domů
  • společně ochutnáme čerstvě upečený celozrnný kváskový chléb , upečeme a ochutnáme chlebovou pizzu
  • popovídáme si o přirozených potravinách , BIO potravinách a přirozeném pěstování potravin

Bude mi opravdovou ctí provázet vás na vaší cestě objevování a vzdělávání.

Nejbližší termín kurzu:

5.6.2021 – VYPRODÁNO

24.7.2021

14.8.2021

Ke koupi na shopu: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/ .

Místo konání kurzu: Bořetice Jižní Morava v Penzionu pod Kraví Horou budova B 

Kurz je vhodný pro začátečníky i ty „věčné začátečníky“, kteří chtějí péct zdravé a chutné kváskové chleby z celozrnné mouky v bio kvalitě. Není vhodný pro pokročilé, budeme probírat úplné základy.  

Mám pro vás konkrétní recepty a postupy.  

Nebude to jen o chlebu a pečení, ale také o ochutnávce vína a vinného moštu z vinařství Újezdský  https://vinarstviujezdsky.cz . Ochutnávce kváskového chleba a taky si společně upečeme a ochutnáme pizzu z chlebového těsta. 

Sebou domů dostanete bio pšeničný kvásek, krásnou brožuru s recepty a postupy nejen na chleba, těsto na nedělní chleba a spousty informací a povzbuzení k pečení. 

Co si vzít sebou? To nejdůležitější jste vy, vaše dobrá nálada a chuť společně tvořit. Poprosím vezměme si sebou dózu (objem cca. 1l) ve které si odnesete těsto na chleba sebou domů .  Pohodlné oblečení a obuv.  Všechno ostatní zajistím.

Délka kurzu: zhruba 4 hodiny, on kvásek je živý a budeme postupovat podle něj 🙂  

Kurzem to nekončí, i nadále můžeme být ve spojení a moc ráda vás podpořím a pomůžu.

Další recepty a ukázky mojí tvorby najdete na www.divokapekarna.cz . 

Tvořit a ochutnávat budeme v krásných prostorách Penzionu pod Kraví horou https://www.podkravihorou.cz budova B . K dispozici budeme mít prostor sklepa a krásnou venkovní terasu. K zakoupení po kurzu budou vynikající vína z vinařství Újezdský a také naše lněné produkty. 

Kdo by měl zájem o ubytovaní hlaste se prosím přímo na kontaktech penzionu.Vřele doporučuji, prostory i služby v tomto rodinném penzionu jsou skvělé. 

Prosíme, buďte ohleduplní a nebudete-li se cítit zdravotně dobře, pošlete za sebe náhradu. V případě vládních nařízení, která znemožní konání kurzu, se domluvíme na náhradním termínu nebo vrácení peněz. Pokud dojde k zrušení kurzu z vaší strany peníze nevracím, děkuji za pochopení. Kurz není vhodný pro děti a ani doprovod není možný.

Odkaz na zakoupení kurzu: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/ .

Těším se na vás Lucka

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.