Ideálně použijeme cizrnu sušenou. Den před vařením cizrnu namočíme. Před vařením několikrát propláchneme a vaříme v osolené vodě společně 1ks bobkového listu do měkka.
Vychladlou cizrnu rozmixujeme se zbytkem surovin do hladka.
Několik kuliček cizrny si můžeme nechat vcelku na ozdobu.
Můžeme nechat v lednici pár hodin proležet ještě před finálním dochucením .
Pozor na množství soli, cizrna ji obsahuje již z vaření a nebo plechovky. A také s citronovou šťávou a kmínem opatrně :) .
Notes
Jesi můžu doporučit dejte si tu práci a uvařte cizrnu sušenou. Nálevy z plechovky můžou hodně ovlivnit chuť a také můžou obsahovat látky nevhodné pro naše tělo. Na obalech se bohužel neuvádí vše. A také si sebou domů nenosíte průmyslové zpracovanou potravinu a polovinu z toho vodu a obaly. Na bezobalové nákupy můžete vyrazit s pytlíčkem a taškou od nás https://shop.divokapekarna.cz .Hummus je úžasný jako pomazánka, jako dip k syrové zelenině, nebo k nann chlebu a dá se použít i místo klasické bramborové kaše . Moje dcera se názvu od srdce zasmála a když dostala ochutnat, tak si kváskový chlebík s humusem moc moc pochvalovala :) Dobrou chuť