Go Back

Rajčatová omáčka

Vynikající základ pro použití na pizzu, na špagety a nebo jako sos třeba k pečené zelenině
Total Time 1 hr
Course Breakfast, dinner, oběd, Snack, večeře
Cuisine Česká, Italian
Servings 4 porce

Ingredients
  

  • 2 ks větší cibule nebo 4 menší BIO
  • 2 ks stroužků česneku BIO
  • 800 ml rajčat v plechovce BIO

popřípadě můžete použít rajčata čerstvá a nebo kombinaci jako já , půl čerstvá a plechovku

  • 2 lžíce slunečnicový olej - dle potřeby i více Bohemia olej
  • 1 kostka zeleninová polévka BIO Sonnentor
  • bazalka BIO
  • růžová sůl BIO

pokud by jste měli méně sladká rajčata, tak lžíci bio třtinového cukru

    Instructions
     

    • Cibulku nakrájíme na kostky a restujeme do zlatova na oleji.
    • Česnek prolisujeme a přidáme na 1 minutu restovat k cibulce.
    • Do cibulky a česneku přidáme rajčata, zeleninovou kostku a sůl a necháme lehce podusit.
    • Přidáme bazalku a již nevaříme.
    • Chvilku necháme odstát a ponorným mixérem rozmixujeme.

    Notes

    U každého receptu obrovsky záleží na každé použité surovině. 
    Čím sladší a chutnější rajčata použijete, tím bude omáčka lepší. 
    A i použitý olej dělá zázraky, pokud ještě neznáte , tak doporučuji http://www.bohemiaolej.cz . Za mě nejvíc top místní české oleje. 
    Omáčku si můžete uvařit i ve větším množství a zavařit do skleniček a nebo dát do mrazáku. 
    Kdo zavítá na kurzy pečení chleba s Divokou pekárnou, kde se mimochodem učíme i skvělou pizzu, tak používám právě tuto omáčku jako základ pizzy. 
    Dobrou chuť Lucka
     
    Keyword bezchemie, bezmasa, bio, dinner, fitfood, oběd, Spaghetti, vegan, vegetarian