popřípadě můžete použít rajčata čerstvá a nebo kombinaci jako já , půl čerstvá a plechovku
2lžíce slunečnicový olej - dle potřeby i více Bohemia olej
1 kostkazeleninová polévkaBIO Sonnentor
bazalka BIO
růžová sůl BIO
pokud by jste měli méně sladká rajčata, tak lžíci bio třtinového cukru
Instructions
Cibulku nakrájíme na kostky a restujeme do zlatova na oleji.
Česnek prolisujeme a přidáme na 1 minutu restovat k cibulce.
Do cibulky a česneku přidáme rajčata, zeleninovou kostku a sůl a necháme lehce podusit.
Přidáme bazalku a již nevaříme.
Chvilku necháme odstát a ponorným mixérem rozmixujeme.
Notes
U každého receptu obrovsky záleží na každé použité surovině. Čím sladší a chutnější rajčata použijete, tím bude omáčka lepší. A i použitý olej dělá zázraky, pokud ještě neznáte , tak doporučuji http://www.bohemiaolej.cz . Za mě nejvíc top místní české oleje. Omáčku si můžete uvařit i ve větším množství a zavařit do skleniček a nebo dát do mrazáku. Kdo zavítá na kurzy pečení chleba s Divokou pekárnou, kde se mimochodem učíme i skvělou pizzu, tak používám právě tuto omáčku jako základ pizzy. Dobrou chuť Lucka