Nejprve si připravíme do pokojové teploty všechny ingredience a odvážíme.
Troubu předehřejeme na 180C.
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Mouku prosejeme přes síto a větší kousky otrub do těsta nedáváme ( můžeme je přidat třeba do kaše , či jogurtu) . Kdo nepoužívá mouku mletou na kameni, tak mu pravděpodobně žádné větší kousky nezůstanou :) .
Z bílků vyšleháme hustou pěnu.
Žloutky vyšleháme s cukrem do hustší pěny. Kdo má domácí vajíčka, tak ze žluté barvy budou žloutky barvy krémové.
Do vyšlehaných žloutků přidáme čokoládu s máslem a ještě minutku vyšleháme.
Přidáme mouku a nakonec vyšlehané bílky.
Pečeme prvních 5 minut na 180C s horkovzduchem a dalších 20 minut bez horkovzduchu. Špejlí zjistíme zda máme upečeno.
Višně odpeckujeme.
Škrobovou moučku promícháme s cukrem.
A následně dáme všechny ingredience na náplň do kastrůlku, povaříme a necháme vychladnout.
Když máme dort i višňovou náplň vychladlou, tak můžeme dort rozkrojit. Můžete rozříznout 2x a nebo 1x podle toho jak vysokou formu na pečení použijete.
Na korpus (na obě strany i na horní díl) naneste náplň a nechte vsáknout šťávu z višní.
Naneste šlehačku a přiklopte horním dílem dortu. Pracujte rychle, ať se vám horní nasáklá část dortu podaří překlopit.
Na horní část dejte také ještě zbytek náplně. A následně můžete ozdobit čokoládou. Viz. foto. Dělám pokaždé dle nálady.
Dort dělávám večer a podávám až druhý den, korpus je pak krásně nasáklý a jemný .