Go Back

Povidla

Oh, tohle je jedna ze závislostí, které mám. Švestky sušené, švestky čerstvé a pooovidláááá. Mňam.
Total Time 3 hrs
Course dezert, snídaně
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 1 kg švestek bio
  • 300 g cukr třtinový bio
  • 50 ml jablečný ocet bio

Koření - skořice a hřebíček - dle chuti .

    Instructions
     

    • Švestky si nejdříve omyjeme, osušíme a vypeckujeme.
    • Nakrájíme do hrnce a za stálého míchání pomalu vaříme.
    • Po 1h míchání přidáme cukr, koření i ocet a vaříme dál až se rozpustí cukr a do požadovaného zhoustnutí.

    Notes

    Každým rokem zkouším nové verze povidel a letos sem testovala tuhle míchací. 
    Za mě je to celkem dřina, ale povidla jsou úplně úžasný, lahodný a krásně zhoustly. 
    Já sem na těch švestkách fakt závislá. Hlavně teda na povidlech a na sušených, ty nesmím nechat na očích, ale uklidit hluboko do potravinové skříně. Naštěstí ne na těch vypálených :D, slivovici jen občas. 
    Příští rok odzkouším tu nemíchací verzi a jsem teda zvědavá jesi pak nebudu muset na blešák pro nový hrnec :D .
    Každopádně nový testování zase za rok. 
    PS: Tu krasavici, myslím utěrku :D , seženete u nás na e-shopu. Mrkněte https://shop.divokapekarna.cz/ . 
     
    Keyword bezchemie, bezmasa, bio, česká kuchyně, dezert, snídaně