Povidla
Oh, tohle je jedna ze závislostí, které mám. Švestky sušené, švestky čerstvé a pooovidláááá. Mňam.
Course dezert, snídaně
Cuisine Česká
- 1 kg švestek bio
- 300 g cukr třtinový bio
- 50 ml jablečný ocet bio
Koření - skořice a hřebíček - dle chuti .
Švestky si nejdříve omyjeme, osušíme a vypeckujeme.
Nakrájíme do hrnce a za stálého míchání pomalu vaříme.
Po 1h míchání přidáme cukr, koření i ocet a vaříme dál až se rozpustí cukr a do požadovaného zhoustnutí.
Každým rokem zkouším nové verze povidel a letos sem testovala tuhle míchací.
Za mě je to celkem dřina, ale povidla jsou úplně úžasný, lahodný a krásně zhoustly.
Já sem na těch švestkách fakt závislá. Hlavně teda na povidlech a na sušených, ty nesmím nechat na očích, ale uklidit hluboko do potravinové skříně. Naštěstí ne na těch vypálených :D, slivovici jen občas.
Příští rok odzkouším tu nemíchací verzi a jsem teda zvědavá jesi pak nebudu muset na blešák pro nový hrnec :D .
Každopádně nový testování zase za rok.
PS: Tu krasavici, myslím utěrku :D , seženete u nás na e-shopu. Mrkněte https://shop.divokapekarna.cz/ .
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, česká kuchyně, dezert, snídaně