olej na restování cibule, můžete dát kvalitní slunečnicový a nebo vyzkoušet kokosový , popřípadě máslo
300mlsmetanasojová, nebo kokosová, popřípadě klasická
700grajčata čerstvá bez slupky, popřípadě z plechovky BIO
3lžičky kari BIO dle chuti, pálivé a nebo ne
kmínBIO
sůlBIO himálajská růžová
pepřBIO čerstvě drcený
1lžičkasladká paprikaBIO
1ks bujón zeleninový BIO
2lžičkytřtinový cukrBIO
400gcizrna ( uvařená a nebo z plechovky ) BIO
jako přílohu můžete použít rýži a nebo nann ...dle vaší chuti .
citrón na dochuceníBIO
Instructions
Cibulku nakrájíme na jemné kostičky a restujeme do zlatova na oleji. Přidáme špetku soli ( cibulka se lépe restuje) .
Na poslední minutu restování cibulky přidáme k cibulce restovat česnek prolisovaný.
Přidáme i koření, kmín, kari, pepř, papriku a promícháme, ale už nerestujeme.
Přidáme rajčata, smetanu, bujón, cukr a chvilku podusíme.
Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
Nakonec už jen přidáme uvařenou cizrnu. Popřípadě dochutíme kapkou citrónu.
Notes
Tento recept si zamilujete hlavně díky vůni kari koření. Voní tak intenzivně, že když sem teto recept vařila poprvé nalákal svou vůní všechny členy domácnosti do kuchyně s dotazem kdy už konečně bude oběd. . .