Domácí marcipán

277

Domácí marcipán

Pokud máte doma tři základní suroviny, můžete si vytvořit tuto chutnou marcipánovou hmotu na výrobu úžasných a kreativních figurek, pro ozdobu Vašich dezertů.
Prep Time 20 mins
Cook Time 0 mins
0 mins
Total Time 1 hr
Course Dessert
Cuisine Česká
Servings 400 g hmoty

Ingredients
  

  • 200 g třtinový cukr BIO
  • 200 g mandlová mouka BIO jemně mletá
  • 2 lžíce med BIO

dle potřeby trocha vody a pokud máme, tak mandlové aroma

    Instructions
     

    • Třtinový cukr si pomeleme. Já chci používat jen kvalitní cukr, protože ho používám hodně málo. A proto když potřebuji moučkový cukr, tak si jej prostě pomelu na mlýnku na kávu, také je to mlýnek na koření. Získáme tím krásně jemný třinový cukr.
    • Pomletý cukr smícháme s madlovou mouku. Pokud máme mandle, ale ne mouku, tak můžeme mandle oloupat. Tak, že mandle namočíme na chviličku do vařící vody. Pak sloupneme. Necháme oschnout. A pomele, ideálně na stejním lýnku jako cukr.
    • Ke směsi mouky a cukru přidáme med a mandlové aroma. Těsto vypracujeme rukou v míse. Pokud je sypké a ne jako modelovací hmota, tak po troškách přidáváme postupně trošku vody. Těsto je důležité porádně vypracovat. A to zhruba 15 minit.
    • Před samotným modelováním dáme odpočinout alespoň na 30 minut do lednice. Těsto dejte do nádoby s víčkem, tak aby nám neoschlo.
    • Poté můžeme tvarovat a následně třeba namočit v čokoládě.

    Notes

    Krásná a kreativní zábava nejen pro naše děti. 
    Pokud máte kvalitní mailovou mouku, tak nejen zábava, ale i překvapivě vynikající chuť . 
    My chtěli jet původně marcipán koupit a koupit barvy a tvořit . A nakonec jsem ráda, že jsme se do obchodu nedostali a vytvořili si vlastí domácí. 
    Krásné tvoření Lucie 
     
     
    Keyword bio, cake, dezert, marcipan, narozeniny, sladkosti, vegetarian, zdobení

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Recipe Rating




    Close
    Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.