Adventní tvoření

1.2K

Cely víkend jsme s Petrou ( Oringle ) Řehovou tvořily u nás ve Velkých Pavlovicích. Je to takové vyvrcholení několika měsíční práce a přemýšlení. Není to jen o víkendu, sednout a uvázat věnce, vzít peníze a šmitec….

Je to o tom, už od jara sbírat obilí, kytky a bobule. Při procházce posbírat spadlé oříšky a šišky. Věšet, sušit a těšit se, že jednou ta nádhera bude zlobit třeba adventní stůl a nebo dveře. Péťa připravila na všechny věnce i ručně motané korpusy z psího vína. V okolí jsme společně sesbírali různé čerstvé zelené větvičky a vznikla z toho nádhera, taková SEVERO – JIHOMORAVSKÁ . A co je za mě úplná třešnička na dortu, to jsou ručně malované dřevěné ozdoby od Peťi . Takové poklady, které si s radostí schováte na další a další Vánoce. Všechnu tvorbu Peťi najdete na stránkách http://www.oringle.cz 🙂 .

Péťa tvořila jeden věnec za druhým, jako vánoční víla. Já také tvořila věnce, ale hlavně jsem vařila, krmila nás a nejen nás :). Stihly jsme i mikro kurzík vázání, tak toho vaření a příprav bylo trošku více. A doufám, že v příštím roce už uděláme nějakou větší tvořivou Vánoční dílnu a zdravé mlsání pro ženy.

Měly jsme komplet VEGE a BIO menu . Byla kávička se Sonnentoru, perníčky z žitné BIO mouky. Polévku z dýní, s dýňovými semínky a olejem. Luštěninový salát se zrnem z jednorznky ( pramatky pšenic ) s čerstvými klíčky z řeřichy a čočky. Spolu s procházkami a pozitivní energií naprosto dokonalý očistný víkend.

Radost při tvoření nám dělaly svíčky od Monči Mužíkové https://www.facebook.com/BylinkoKraska/?ref=page_internal . Svíčky sójové, doplněné o éterické oleje naprosto famózních vůně. A její čajové svíčky budou zdobit a svítit na Adventních věncích na stolech nás i našich zákaznic. Tak jak Moča chtěla, nestíhá díky obrovskému zájmu sama tvořit více ozdob a věnců ,většinu času nyní věnuje svíčkování a tak se s námi účastnila alespoň na dálku našeho projektu. Takže energie tří žen v jednom 😀 .

Společně s Peťou jsme o víkendu vytvořily úctyhodnou spoustu adventní radosti. Radosti nejen pro naše milé zákaznice , ale i pro nás. 

Při sběru rostlin jsme se procházely zmrzlou krajinnou. I noční dobrodružnou procházku na rozhlednu jsme stihly. U šálku čaje si povídaly . Rukama tvořily něco, co udělalo někomu i nám radost. Snědly spousty zdravého jídla, mlsaly a i trošku vínka bylo. A v klidu a bez stresu jsme dělali to co nás baví . 

A já cítila a cítím obrovskou vděčnost a spokojenost v srdci. Radost z přátelství a obrovský příval pozitivní energie.

A jak napsala Péťa umotaly jsme nejen adventní věnce, ale i nějaké plány na jaro a tak se těšte 🙂 .

A všem co nás podpořili, obrovské díky.

Lucka 🙂

Lucie Bízová
Petra Řehová
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.