Pomazánka z červených fazolí

3K

Pomazánka z červených fazolí

Úžasná barva a lahodná chuť této pomazánky nezklame ani ty největší labužníky. Pomazánka obsahuje spoustu kvalitních bílkovin, sacharidů a vlákniny. Z vitamínů a minerálních látek ve fazolích nalezneme draslík, vápník, železo, mangan a vitamíny skupiny B a C. A proto je skvělé zařadit fazole pravidelně do jídelníčku.
Prep Time 1 d
Cook Time 1 hr
Total Time 1 d 1 hr
Course Breakfast, oběd, snídaně, večeře
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 400 g červené fazole ( množství už uvařených ) BIO
  • 6 ks cibule ( ne velká, ne malá tak akorát ) červená/žlutá BIO co právě máte po ruce 🙂
  • 1-2 stroužků česneku BIO
  • olivový olej extra virgin BIO
  • sůl Himalájská BIO
  • 2 lžičky koření – červená paprika BIO
  • sušená rajčata BIO
  • sójová omáčka kvalitní
  • voda

Instructions
 

  • Nejprve den předem (přez noc) namočíme sušené fazole.
  • Druhý den slejeme vodu z fazolí. Několikrát propláchneme. Dáme čistou vodu a vaříme do měka společně se solí a bobkovým listem.v Následně scedíme a necháme chladnout.
    Pokud nestíháte můžete použít i fazole z plechovky.
  • Mezi vařením fazolí si můžeme nakrájet cibulku na jemné kostky. A orestovat na olivovém oleji.
  • Až je cibulka orestovaná, tak k ní na minutku přidáme drcený česnek a restujeme ještě minutku. Po minutě přidáme sladkou papriku, promícháme a dále již nerestujeme. Necháme chvilku schladnout. Kdo má rád pikantní, tak může přidat pálivou papriku a nebo chilli papričku .
  • Do mixéru dáme vychladlé fazole, cibulku s časnekem a paprikou. Osolíme, přidáme malinko sójové omáčky, trochu vody a mixujeme.
  • Dle konzistence přidáme olej a vodu a mixujeme do hladka. Můžete mít extra hladké a nebo s kousky , jak máte rádi.
  • Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a domícháme do pomazánky ručně.
  • Můžeme dochutit vlaškými ořechy.
  • Můžeme ozdobit čerstvou červenou cibulkou ( je jemnější než bílá ) , čersvé klíčky skvěle doplní chuť, popřípadě si můžeme odložit několik vařených fazolí v celku na ozdobu.

Notes

Množství si můžete upravit. 
Červená cibulka je jemnější než bílá a skvěle se hodí k červeným fazolím. 
S čestným kváskovým chlebem máte úžasné rostlinné jídlo. A pokud zařadíte luštěniny pravidelně do jídelníčku a správně je připravíte, není problém ani s tolik obávaným nadýmáním . Můžu říct, že od doby co nejím živočišné maso, tak nemám s luštěninami problém 😀 . 
Dobrou chuť!
 
 
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, breakfeast, fitfood, lunch, oběd, pomazánka, rostline, snídaně, večeře, vegan, vegetarian
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.