Když slunce zajde a přijde bouře

1.1K

Bouře je tu jisto jistě pro to , aby pročistila vzduch. Vzduch kdy se mnohdy už nedá dýchat a je nám zle.

Asi tak jako teď mě. 

Jsem vzteklá a bouřím jako prvomájová bouře a ne a ne, aby přešla. 

Celý rok a půl co nám tu zavírají a přikazují a zakazují se snažím držet a na konci bouchnu? No jo, ale už je toho dost, školského systému a jejich vykonavatelů , příkazů od lidí, co lžou, kradou a strachu, kterým nás všechny ovládají.

Nejsem zlá bytost, která by šla do protiútoku, když jí někdo cíleně napadá. Ale asi ke mě přišla výzva se začít umět bránit. Protože, když neoponujete, nehájíte se a nebráníte se, tak jako by jste souhlasili??… Ale proč ? Proč bych se měla obhajovat a za každou cenu vysvětlovat někomu, kdo vás zjevně ve vteřině odsoudil? 

Nesouhlasím se systémem, kdy člověk dělá věci jen proto, aby ho někdo “nedrbal” jen proto, že něco udělal a nebo neudělal? 

Proč lidé odsuzují druhé i když neznají jejich život? A místo otázky “Co se Ti stalo? Můžu Ti jinak pomoci? “ Člověk prostě dostane odsouzení. 

Ano, pardon , nejsem dokonalá a nejsem tu proto, abych naplňovala představy ostatních lidí. 

Nechala jsem si vytetovat na tělo v abstraktní formě : LÁSKA – VOLNOST – NEKONEČNO . A ještě do budoucna přibyde RESPEKT a ÚCTA . To jsou hodnoty které vyznávám a věřím, že pokud by byl mezi lidmi respekt a láska, tak by se nemohli lidé takto chovat. Chovat k ostatním lidem, chovat k přírodě a zvířatům. 

Myslím, že lidé kteří se mě v poslední době snažili srovnat, jsou lidé, kterým bylo někdy v minulosti ubližováno a je mi jich líto. 

Nevěřím, že nám kdy systém ve kterém žijeme přinesl a přinese něco dobrého a ze srdce doufám, že se život bude brzdy ubírat jiným směrem. 

Ne že bych kdy fňukala, ale jako matka samoživitelka, která má momentálně dvě práce a dvě malé děti a jen jednoho dědu, který nám pomáhá dle svých možností, tak to není prostě úplně jednoduché. 

Jak jsem se od jedné ženy „dozvěděla“, nejsem prý sama matka samoživitelka. To ano, ale každý příběh, každého člověka je jiný a individuální a nejde házet všechny do jednoho pytle. 

Jeden muž mi pro změnu dokonce napsal, že jsem blázen pokud nejím maso. A co hůř, že nutím děti, prý se to nedělá a co se dělá? 

Jak snadné soudit. 

Mám tedy vysvětlovat, že to není pravda ? Že děti můžou jíst co uznají za vhodné, jen se o tom bavíme, co a jak na nás působí ze zdravotního, systémového a morálního hlediska? A oni sami si to vybírají. Fakt si někdo myslí, že jsem hloupá a nevím, že lidské tělo potřebuje všechny složky živin? A že přirozenou BIO stravu, kterou jíme si přivodíme nějakou újmu??? A koho by zajímalo víc, proč jsem se rozhodla nejíst maso tak mrkněte http://www.divokapekarna.cz/about/ .

Prostě nezapadáme do systému. Nepřipojujeme se k mase lidí, co touží jen po pohodlném, bezproblémovém a jednoduchém životu, bez vlastní zodpovědnosti . Nehodlám obětovat svůj život produktivitě a korporátní efektivnosti. A následně hledat dobrého psychologa, který mě z toho možná dostane. 

Vybrala jsem si děkování za dary Matce Přírodě, ochranu zvířat, nesouzení lidí a nekonzumní způsob života. 

Věřím, že na informace různého typu musí být člověk připraven . 

A všem co mě soudí DĚKUJI, DĚKUJI za cenné lekce. 

A těm co záleží na sobě, okolí a chtějí se dozvědět něco o pomalém způsobu života , který není hnaný rychlými soudy druhých lidí, rychle se střídajícími módními trendy a korporáty ovládanými myšlenkami, tak se podívejte na stránky www.slou.cz a super příspěvky od Kamily Boudové . 

Jsem moc ráda , že už dlouho ve mě nedřímají výčitky na to , že nejsem dost hezká, dost dobrá, dost rychlá pro ostatní a že naopak jsem zodpovědná za svůj život . 

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.