Májové setkání v rozkvetlém sadu

1.1K

Náhodná setkání ? A nebo náhody nejsou ?

Byl osmí máj, v ten den deště čas. 

Úžasné odpoledne plné ženské energie , smíchu a radosti .

Cítím obrovskou vděčnost a jsem naprosto nadšená jak se navzájem přirozeně přitahují lidé stejného myšlení a hodnot. 

A jak to vlastně celé začalo? 

Poslední měsíce vozívám děti do Beskyd za jejich tátou a babičkou. No a když už jedu a mám chvilku zajdu na hory a nebo třeba na chvilku za nějakou z kamarádek , které bydlí nedaleko. A protože Frýdek kde bydlí Péťa @oringle je přece už jen co by kamenem dohodil (asi další půl hodinky cesty), tak jsme se dohodly, že se potkáme.

Psaly jsme si co všechno by jsme mohly podniknout a že toho je v našem případě opravdu hodně….hory…kafíčka…práce…jen tak okolo Frýdku ( fakt je tam cestička, jako v té písničce 🙂 ) a nakonec jsme se rozhodli jet do třešňových sadů na farmu Líčka www.farmalicka.cz . Kterým patří obrovské díky za zpřístupnění sadu zdarma pro veřejnost. Jak třešně dozrají, tak jsem u vás pro nákup dobrůtek. . .

Já okolo jezdila léta a nikdy tam nebyla. Och jak sem se těšila, na tu nádheru a vůni, taky na Peťu, kterou jsem dlouho neviděla a naše žblechtání, focení a až ji předám ubrus, který si u nás nechala ušít. Jesi někdo ještě nevíte, ona je úžasná! Každý rok dělá radost sama sobě a v době narozenin si zakoupí originální dárek od nějakého českého tvůrce, aby ho podpořila. A já si ohromně vážím, že letos si vybrala nás Divokou pekárnu a LNĚNÝ ručně vyráběný ubrus na zakázku. Mooooc děkujeme!!!

No a těsně před odjezdem z jižní Moravy mi Péťa píše, že mrkni kdo jede taky do sadů ….jasně @děvčevkroji uuuuu…. No a taky, že zrovna tu dobu tam má lít jako z konve 😀 ….

Předávání dětí se mi trochu zkomplikovalo a přijela sem pro Peťu pozdě. Po cestě do sadu jsme třikrát zabloudily 😀 a zlověstně vyhlížející mraky vypadaly , že každou chvilku spustí provazce vody. A my místo pohodového pikniku budeme jen dvě zmoklé slepice co zabloudily ….

No ale asi nás má ten nahoře opravdu obrovsky rád. Nejen, že jsme stihly nafotit fotečky pro nás, kváskové chleby, lněné výrobky a originální obrazy od Péti, ale stihly jsme i děvčata v kroji. 

Bylo to kouzelné, Péťa odešla pro obrazy na focení, ja zrovna krájela chleba na náš piknik a kouknu bokem oka a stojí tam děvčata jak na kukačku (tak se u nás říkalo) nastoupená a nakukují co že to tam máme …..

Tak sem je pozvala na svačinku a holky s námi nafotily další naprosto dokonalé fotky. 

A jejich článek na fb mě dostal : 

Včera jsme s náhradní sestavou děvčete v kroji divočily v sadech. A protože nestíháme, přichází první #noretouch fotka. protože s tak božími věcmi to ani není třeba. Potkaly jsme se tam s @oringle_petra a @divoka_pekarna a celé to bylo divočejší, než jsme čekaly. sežraly jsme jim chleba a pomazánku, zneužily jejich rekvizity na focení, vysomrovaly obrázek a úžasné utěrky – a jim se to ještě líbilo!    “ 

Cestou domů sem za ty dvě hodiny měla stavy jako po nějaké omamné látce (možná ta vůně květů třešní ???), sem se smála, brečela , vískala , no prostě co šlo. Doslova koktejl emocí a dojmů. 

Děkuji za tyto úžasné setkání. Protože přesně toto jsou okamžiky, které mi dobíjí baterie a ukazují , že směr kterým jdu je správný . 

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.