O mě

Příběh nejenom o jídle

Divoká, divotvorná, nespoutaná, přírodní, zdravá, svá.

Přesně jako já, divoká pekařka. Jmenuji se Lucka. Jsem milovnice jídla, života, smíchu a přírodních krás. Moc ráda se učím, zkoumám a jen tak nějaký nezdar mě neodradí (a že jich bylo 😀 ) .

Obyčejně neobyčejná žena, co hledá životní harmonii, protože svět není černobílý, ale tak nádherně barevný.

Jsem maminka dvou úžasných dětí. Právě díky nim se změnil můj život. Začala jsem zkoumat jídlo nejen podle chuti jako celku, ale i z pohledu jednotlivých surovin a jejich působení na tělesné, i duševní zdraví. 

Vyzkoušela jsem si osobně i několik výživových směrů a stylů. Když se na všechno dívám s odstupem času, je hodně důležité, koho při své životní změně potkáte jako prvního. Já potkala slečnu, co se věnovala paleo životnímu stylu. U mě tato životní etapa trvala několik let. Ve zkratce zelenina a maso každý den…..i když mě bolelo břicho a zjevně mi daná dieta nevyhovovala pokračovala jsem dál. Až do chvíle kdy mi došlo, že život není o dietách a že pečivo miluju a nechci být bez něj.

Byla jsem také řeznicí. Vlastnila jsem firmu na zpracování vyzrálého hovězího bio masa. Zvířata pocházela z volného bio chovu z Beskyd. Pro vyznavače paleo to bylo skvělé spojení. Nicméně, v mém životě se odehrála spousta změn. Firmu jsem prodala, odstěhovala jsem se z Beskyd na Jižní Moravu.

Nyní se již 6 let stravuji převážně rostlinně. Moje děti si dopřejí i maso, přeci jen je výběr na nich, takže ano maso dětem vařím, proto i vám můžu poradit skvělé zdroje. Zároveň je ale většina jídel u nás plně rostlinná, protože je mnohem rozmanitější a zdraví prospěšnější . Ani já nejím maso z důvodu jakékoli diety, ale u mě je to více faktorů. Nicméně mi zkušenost se zráním masa dala skvělý start do kvašení / zrání pečiva, protože zde platí podobné zásady a můžu tak své zkušenosti využívat i nadále.

Bio potraviny, bio farmy a bio zemědělství. Pěstování a zpracování, bez syntetických látek, hnojiv a jedů. Tak jak to kdysi bylo. Bio mě provází opravdu mnoho let osobně i profesně. Moc ráda podporuji lokální dodavatele, navštěvuji je a spolupracuji s nimi.   

Celý tento projekt a věci s ním spojené dělám ohromně ráda. A tak nějak plynule vychází z mé vášně pro vaření, tvoření, vynikající jídlo, fotografování, povídání, tady teda psaní a propojování lidí a firem. A taky proto, že pořád slibuji všem ty recepty dobrot, co jim dávám ochutnávat, a tak nějak je nestíhám rozesílat jednotlivě. 

Ráda používám suroviny, ze kterých vařím nejenom na vaření samotné, ale třeba i na ošetření obličeje, masáž, do koupele. Věřím, že recepty, návody a povídání vám budou inspirací. Některý z mých kurzů třeba vytouženou změnou.

Zastávám názor, že život je cesta a je skvělé si tuto cestu naplno užít. Proto se chci celoživotně vzdělávat a zkušenosti zase předávat dál, protože myslím, že v tom jsem našla svůj vzácný životní dar.

Lucka ❤️

——————————————————————————————————–

Sama se neustále vzdělávám, tak abych i vám mohla přinášet co nejaktuálnější informace, nejnovější absolvované kurzy :

září 2024 – listopad 2024 Výživové poradenství se specializací na rostlinnou stravu . Díky tomuto kurzu mohu nyní na 100% využít moje letité praktické zkušenosti s nejnovějšími vědeckými studiemi, které vám nyní mohu předat dál díky konzultacím. Protože výživa je individuální podle vašeho životního stylu, cílům a dalším podrobnostem, které je potřeba prokonzultovat ideálně individuálně, obzvlášť pokud jste se rozhodli omezit živočišné výrobky, popřípadě jíst plně rostlinně . Věřím, že se správnými informacemi si každý svůj unikátní jídelníček můžeme vyladit sám a to bez omezovaní a já vám ráda pomohu. MOJE ZAMĚŘENÍ JAKO VE VŠECH KURZECH A KONZULTACÍCH JE OMEZENO POUZE NA ŽENY .

——————————————————————————————————–

30.-31.7.2024 Celozrnný workshop s americkým lektorem Graisonem Gillem z kurzu jsme bohužel neobdrželi certifikát, ale Gill je uznávaný americký pekař a má vlastní pekařskou školu ve státech a nyní jezdil po Evropě a předával své znalosti a zkušenosti s celozrnnou moukou mletou na kameni, podporuje lokální a ekologické pěstitele a zpracovatele stejně jako já 🙂 , i když tento kurz byl určen pro profesionální pekaře , co používají velké stroje, tak já sem pro vás do svých kurzů přidala ty zkušenosti co využijeme i my malý domácí pekaři s tím co máme zrovna k dispozici.

Tak jak to kdysi bylo. Pečení, vaření a žití bez zbytečné syntetické chemie. Přirozeně v souladu s přírodou.

Lucie Bízová
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.