Mít den pro sebe, nemyslet na starosti všedního dne, dělat co mě baví a žít tady a teď, ale přitom vědomě s ohledem na budoucnost se učit věci, které mi každodenně zlepší život.
V tomto duchu vedu své kurzy, teoreticky i prakticky vás provedu zkušenostmi co čerpám přes 30 let, protože už jako malá jsem s babičkou tvořila a vyptávala se jak co funguje a věřím, že po ní mám svou lásku a úctu k vaření a jídlu jako takovému.
Je opravdu důležité starat se o své tělo. V dnešní uspěchané době je hodně těžké orientovat se ve spoustě moderních trendů, výživových směrů a informací co se na nás valí. Pokud Vás zajímá jednoduchá, zdravá a přírodní strava, bez zbytečné syntetické chemie, ráda Vás provedu jedním z kurzů kváskového pečení a zdravého a výživného stravovaní.
Co vše se na kurzu naučíte a dozvíte ?
- proč je pro nás dobré a zdravé jíst kváskové potraviny
- jaké obrovské rozdíly jsou v použitých surovinách při vaření a pečení
- co je to kvásek a jak se používá
- co je to rozkvas a jak se používá
- připravíme si kváskový chléb pšenično – žitno – špaldový z celozrnné BIO mouky
- naučím vás kynout chleba až 50h a vysvětlím proč je pro naše zdraví prospěšné pomalé kynutí
- naučím vás překládat a péct celozrnný chleba v klasické troubě, bez použití speciálního nářadí
- naučím vás kváskové vafle a lívance
- všechny postupy si prakticky ukážeme a recepty i postupy dostanete i sebou domů
- společně ochutnáme čerstvě upečený celozrnný kváskový chléb , upečeme a ochutnáme chlebovou pizzu
- popovídáme si o přirozených potravinách , BIO potravinách a přirozeném pěstování potravin
Bude mi opravdovou ctí provázet vás na vaší cestě objevování a vzdělávání.
Nejbližší termín kurzu: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/
Jako novinku mohu nabídnout individuální kurz kváskování pro začátečníky 1 osoba / 4.000,- Kč individuální kurz. Pro podrobnosti mi prosím zavolejte a nebo napište.
Ke koupi na shopu: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/ .
Místo konání kurzu: Velké Pavlovice jižní Morava
Kurz je vhodný pro začátečníky i ty „věčné začátečníky“, kteří chtějí péct zdravé a chutné kváskové chleby z celozrnné mouky v bio kvalitě. Není vhodný pro pokročilé, budeme probírat úplné základy.
Mám pro vás konkrétní recepty a postupy.
Nebude to jen o chlebu a pečení, ale také o ochutnávce kváskového chleba, na slano, sladko i samotný a taky si společně upečeme a ochutnáme pizzu z chlebového těsta. A taky o čajíčcích a kávičkách, sezónním ovoci 🙂 .
Sebou domů dostanete bio pšeničný kvásek, krásnou brožuru s recepty a postupy nejen na chleba, těsto na nedělní chleba a spousty informací a povzbuzení k pečení.
Co si vzít sebou? To nejdůležitější jste vy, vaše dobrá nálada a chuť společně tvořit. Poprosím vezměme si sebou dózu (objem cca. 0,5l) ve které si odnesete těsto na chleba sebou domů . Pohodlné oblečení a obuv. Všechno ostatní zajistím.
Délka kurzu: zhruba 4-5 hodin, on kvásek je živý a budeme postupovat podle něj 🙂
Kurzem to nekončí, i nadále můžeme být ve spojení a moc ráda vás podpořím a pomůžu.
Další recepty a ukázky mojí tvorby najdete na www.divokapekarna.cz .
Pokud dojde k zrušení kurzu z vaší strany peníze nevracím, děkuji za pochopení. Kurz není vhodný pro děti a ani doprovod není možný.
Odkaz na zakoupení kurzu: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/ .
Těším se na vás Lucka