Domácí marcipán
Pokud máte doma tři základní suroviny, můžete si vytvořit tuto chutnou marcipánovou hmotu na výrobu úžasných a kreativních figurek, pro ozdobu Vašich dezertů.
Prep Time 20 mins
Cook Time 0 mins
0 mins
Total Time 1 hr
Course Dessert
Cuisine Česká
- 200 g třtinový cukr BIO
- 200 g mandlová mouka BIO jemně mletá
- 2 lžíce med BIO
dle potřeby trocha vody a pokud máme, tak mandlové aroma
Třtinový cukr si pomeleme. Já chci používat jen kvalitní cukr, protože ho používám hodně málo. A proto když potřebuji moučkový cukr, tak si jej prostě pomelu na mlýnku na kávu, také je to mlýnek na koření. Získáme tím krásně jemný třinový cukr.
Pomletý cukr smícháme s madlovou mouku. Pokud máme mandle, ale ne mouku, tak můžeme mandle oloupat. Tak, že mandle namočíme na chviličku do vařící vody. Pak sloupneme. Necháme oschnout. A pomele, ideálně na stejním lýnku jako cukr.
Ke směsi mouky a cukru přidáme med a mandlové aroma. Těsto vypracujeme rukou v míse. Pokud je sypké a ne jako modelovací hmota, tak po troškách přidáváme postupně trošku vody. Těsto je důležité porádně vypracovat. A to zhruba 15 minit.
Před samotným modelováním dáme odpočinout alespoň na 30 minut do lednice. Těsto dejte do nádoby s víčkem, tak aby nám neoschlo.
Poté můžeme tvarovat a následně třeba namočit v čokoládě.
Krásná a kreativní zábava nejen pro naše děti.
Pokud máte kvalitní mailovou mouku, tak nejen zábava, ale i překvapivě vynikající chuť .
My chtěli jet původně marcipán koupit a koupit barvy a tvořit . A nakonec jsem ráda, že jsme se do obchodu nedostali a vytvořili si vlastí domácí.
Krásné tvoření Lucie
Keyword bio, cake, dezert, marcipan, narozeniny, sladkosti, vegetarian, zdobení