Snad poprvé jsem tuto kombinaci ochutnala před 25 lety v Rakousku . Jezdila jsem tam pracovně a mám obrovské štěstí , že lidé se kterými spolupracuji se stávají i mými přáteli. Oni mi tuto slast dali jako dáreček a od té doby způsobili mou závislost na této kombinaci chutí.Není vhodné pro děti :) .
Slivovice , nejlépe domácí . Popřípadě pokud máte rádi, tak rum a nebo můžete experimentovat.
Instructions
Švestky dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme slivovicí. Necháme alespoň 1, ale lépe 2 týdny uležet.
Slijeme tekutinu do předem připravené nádoby a necháme okapat. Tekutinu nevylévejte, vznikne vám úžasný likér.
Mezitím si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. To uděláme tak, že vybereme nádoby co jdou dát nasebe. Já mám například dvě silnostěnné skleněné misky, do spodní nalejte horkou vodu a do horní dejte rozpustit čokoládu.
Jakmile jsou švestky okapané a čokoláda rozpuštěná můžeme přistoupit k dalšímu kroku.
Do švestky vložíme mandli a máčíme v čokoládě. Odkládáme na připravený talíř, který si vyložíme pečícím ppírem . Máme stuhnout do lednice.
Uchováváme v lednici. Popřípadě v chladné místnosti. Je úžasné jak křupne vychlazená čokoláda :) .
Notes
Pokud této dobrůtky budete jíst větší množství, nezapomeňte na obsah alkoholu a raději přenechte řízení jiným. Je to také skvělý tip na dárek pro dospělé. Taková domácí, ručně vyráběná dobrůtka jistě potěší.