Nejdříve si všechny ingredience odvážíme a necháme stabilizovat na pokojovou teplotu .
Já používám celozrnnou mouku mletou na kameni. Pokud používáte také tento typ, tak si mouku nejdříve prosejeme přes sítko a ty největší kusy otrub do těsta nedáváme. A až pak mouku navážíme a smícháme s práškem do pečiva.
Máslo si rozpustíme v kastrůlku a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Cukr si odvážíme do misky a přidáme vejce a vanilku.
Vejce pořádně vyšleháme do husté pěny. Pokud máme krásně žluté vejce, tak nám šleháním pěna změní barvu je více do bila, nebo krémové barvy.
Do vyšlehané pěny přidáme nejprve odváženou a prosátou mouku s práškem do pečiva a lehce promícháme.
Po té přidáme máslo a lehce promícháme.
Nakonec přidáme mlého a promícháme.
Nalijeme na plech a přidáme sezónní ovoce, třešně, višně a nebo meruňky.
Pečeme na 200C s použitím horkovzduchu.