Hrušková povidla/ marmeláda
Pojďte zažít pravou, omamnou, kouzelnou vůni zimy. Při vaření jsem si vybavila kouzlo vánoc. Čas kdy můžeme odpočívat, relaxovat se skvelým vyoňavým jídlem a hrnkem skvělého čaje. A co teprve až sem hrušky ochutnala s kváskovou vaflí hmmmm... Jdete semou kouzlit ?
Course dezert, snídaně, vánoce, večeře
Cuisine Česká
- 1 kg hrušky bez stopek a jádřinců nestříkané bio
- 150 g cuktru třtinového bio
- 1 lžíce jablečného octu bio
- 1 lžíce rumu ( nemusí být a může být i víc : )
dle chuti rozdrcený hřebíček a mletá skořice / použila jsem Sonnentor bio
Očistěné hrušky nakrájíme na malé kousky, dáme na hlubší pekáč a přidáme ocet, který s hruškami promícháme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C bez horkovzduchu. NEMÍCHÁME a pečeme 30 - 45minut.
Mě vešly na plech vždy 3 dávky. Takže sem na plech dávala 3kg a tak jsem pekla 1h, ale pokud máte menší množství a tím i tenší vrstvu stačí péct 30 minut.
NEJ je opravdu celou dobu co hrušky pečete NEMÍCHAT !!!
Po tech cca.30 minutách přidáme cukr. Jen ho nasypeme na vrch na hrušky NEMÍCHAME !!! a pečeme dalších 30 minut.
Po upečení dáme hrušky do hrnece. Přidáme ostatní suroviny, rum, koření a rozmixujte ponorným mixerem.
V hrnci vaříme za stálého míchání na mírném stupni ještě zdhruba dalších 30 minut. Pozor! Jak nebudete míchat budou šíleně prskat!
Plňíme horké do čistých sklenic, dáme víčkem dolů na utěrku a necháme úplně schladnout ideálně do druhého dne než otočíme sklenice zase víčkem vzhůru.
Hrušky můžete použít na vánoční cukroví, třeba na linecké , stejně jako ke snídani a nebo chutné večeři.
Stejný postup jako na hrušková povidla můžete vyzkoušet i na ty švestková povidla.
A jestli vás zaujala bílá lněná utěrka z naší dílničky, můžete ji zakoupit u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz .
Ať se vám recept vydaří a skvěle chutná přeje Lucka
Keyword bezchemie, bezmasa, bio, breakfeast, česká kuchyně, hrušky, marmelada, povidla, rostline, vegan