Šumavské tvoření červen 2023 

511

Začněme jak se patří hezky od začátku. Renatka, se kterou jsme tento nádherný a naplňující kurz dali dohromady byla mojí zákaznicí. Na e-shopu si nakoupila nějaké výrobky, moc se jí líbilo co dělám. Napsala mi nádherný mail a zakončila ho dotazem, zda někdy něco spolu nepodnikneme. To byl rok 2022. 

Já jsem nadšená z každé takové výzvy a navíc na Šumavě ? Na Horské Kvildě ? jo tak super říkala jsem si. A přeci někdy, možná jestli vůbec…že jo 😀 ….známe jak to bývá. 

Jenže při akci v Sonnentoru jsme se před Vánoci 2022 s Renatkou a jejím manželem Markem potkali poprvé osobně a lidsky i názorově si ihned sedli. Renatka mi říká “Lucinko, my máme už termín na to naše tvoření, můžeš 9-11.6 ??? “ No povím vám, že sem byla zaskočená, protože jsme se viděli poprvé, ale v kalendáři jsem měla volno a tak proč ne říkám. A spontánnost je přeci pěkná vlastnost. Beru to tak, že čím více se plánuje tím méně se zažije. .

A tak to všechno začalo, přípravy, vymýšlení a sestavování, řeknu vám takový víkendový kurz , to už je iné kafééé….Ale jo, všechno naplánováno a 17 žen přihlášeno a my vyrazili i s rodinkou směr Šumava. Hlavou mi problesklo, že jsem stejně střelec ostrostřelec vydat se za lidmi, které sem viděla jen jednou, ale naštěstí ani tentokrát mě moje intuice nezklamala a vše od první chvíle bylo super. 

No jako nemyslete, super to jo, ale plný kopec práce to byl a pár věcí k řešení se taky našlo. Ale právě tohle jsou situace, co vám i do budoucna prozradí zda jste udělali správně a lidé se kterými spolupracujete jsou opravdu ti na pravém místě. 

Za mě teda spojení s Renatkou a Markem takové bylo a je. Byla jsem nadšená jak se doplňujeme a spolupracujeme. 

A kdyby ta úžasná atmosféra šla balit do plechovek a pak posílat, věřte , že bych těch plechovek pro vás nechytala co nejvíc.

Kurz jako takový byl hodně o povídání a sdílení životních cest, motivaci k pozitivním životním změnám, ale anooo hlavně o kvásku, zdravém jídle, taky propojení s přírodou formou bylinek a lekce jógy v šumavské přírodě byla úžasná zkušenost. 

Moc mě potěšilo, když jsem od dvou žen co tam přijeli společně slyšela , že už byly na spoustě takových víkendů, ale tohle byl prví, kde jsme se jim opravdu na 100% věnovali. 

A také vidět tváře žen, co přijeli s nulovým očekáváním, očividně smutné a odjížděli s úsměvem na tváři je naprosto nádherný pocit pro nás průvodkyně kurzem. Tím nechci říct, že je dobré jezdit kamkoli s vysokým očekáváním, naopak, když někam jedu nesmírně se těším ,ale také se raduji ze všech maličkostí a neočekávám nesplnitelné. Prostě užívat si čas přítomného okamžiku s lidmi co jsou na stejné životní vlně je to nejvíc. 

Upekli jsme společně mnoho chlebů, baget i housek na burgery, Se spoustou žen z kurzu jsem do dnes v kontaktu a posílají mi své nádherné kváskové pokrmy, které dělají radost nejen jim, ale i jejich blízkým. A tohle je největší odměna zase pro mě. 

Jsem šťastná , že můžu dělat co mi je přirozené a ještě je ku prospěchu a radosti ostatním. 

Na kurzu jsme s Renatkou předali 17 úžasným ženám naše znalosti a dovednosti a věřím, že každá z žen si z kurzu odnesla přesně to co potřebovala. 

Některá praktické znalosti a dovednosti o kvásku, pečení, bylinkách, jiná jen radost z tvoření, další radost z kolektivu a co vím, tak i nově vzniklých přátelství a někdo jiná zase třeba jen radost a klid na duši. 

Obrovsky vděčná sem byla i za to, že Renatka a Marek s naprostou samozřejmostí přijali, že nejím maso a společně pro nás všechny naplánovali dokonalé vegetariánské menu, které překvapilo i mnohé co si nedokázali jídlo bez masa představit. 

Nebudu vám tu přesně popisovat den za dnem a náplně každého kurzu vždy lehce upravujeme, nic totiž neděláme přesně podle šablony, ale vše se mění, tak jako život sám. Přizpůsobujeme se novým výzvám a novým situacím, protože život sám o sobě je obrovský dar. 

Děkuji , že můžu být součástí těchto nádherných kurzů a že můžu spolupracovat s tak úžasnými lidmi. 

A pokud chceš být součástí toho všeho s námi tak podrobnosti najdeš tady :  https://shop.divokapekarna.cz

Děkuji všem ženám z kurzu a taky a především Renatce a Markovi a těším se na říjen na další pokračování 🙂 

Lucka 

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.