Jarní kurzy pečení z kvásku a jak to bude dál …

102

Hned v začátku musím poděkovat všem co si ke mě našli cestu a přišli na kurz. V dnešní době si člověk může všechno koupit online, nemusí v podstatě vyjít z domu a jakýkoli kurz přijde za ním. I já se přiznám, že nad nějakým online kurzu uvažuji, ale . Velké ale je proto, že když si člověk něco osahá, tak je to nenahraditelné. Také když jsme v jedné energii tvoření a povídání a můžete pokládat dotazy hned při povídání.

Osobní setkání jsou tolik cenné a nenahraditelné.

A právě proto je každý kurz jiný a tolik specifický. I když v podstatě mám jeden výklad, tak vždycky je to formou povídání a navazujících dotazů od vás milých účastnic.

Když jsem s kurzy začínala, tak jsem se všemožných dotazů spíše bála, možná jako vy teď kvásku. Ale časem jsem zjistila, že tak jako kvásek je tu pro mne a není se čeho bát. Tak zrovna tak všechny ty úžasné dotazy od vás milých účastnic mne posouvají dál. A dnes jsem za ně vděčná.

První kurzy jsem dělala pro 10-12 lidí . V minulém roce kurzů moc nebylo z důvodu nemoci tatínka, se kterým jsme prakticky denně někde byli u doktora…. Ale už v minulém roce jsem omezila počet účastnic jednoho kurzu a letos na jaře byly kurzy už jen pro 5 lidí.

Tohle rozhodnutí se ukázalo jako to pravé, protože se můžeme s účastnicemi více propojit a pracovat individuálně a zaměřit se na úplné detaily . Tak , že i když přijdou ženy co kvásek znají jen z obrázků, tak vše můžeme probrat dle jejich tempa.

Co mě hodně těší, že když se ptám, tak logicky ženy přivede kvásek, nová inspirace, motivace a taky ale zdraví.

A protože si myslím, že dozrál čas na změnu v konceptu, tak kurzy i nadále budou zaměřeny na kvásek, ale více prakticky, všechno si společně osaháme, upečeme , odnesete si domů a taky se více zaměříme na zdravotní benefity dlouze kvašeného pečiva.

A jak to bude dál ?

Teď do léta bude už jen kurz na Šumavě https://shop.divokapekarna.cz/sumavske-tvoreni/ a to 14.-16.6 . tam právě máme hodně toho společného tvoření, pečení a povídání. Tohle mě motivovalo ke změně i těch menších kurzů na jižní Moravě, protože společné tvoření a „toulání“ tvarovaní těsta, prostě terapie těstem vás moc baví.

A od září bych chtěla udělat nový koncept kurzu kvásku. Na co se můžete těšit :

Kurz bude začínat dopoledne v sobotu, počítám asi v 10h ,ať se tak na pohodu sejdeme . A až bude hotovo, počítám v pozdním odpoledni s pořádnou výslužkou půjdete domů.

U šálku lahodné kávy či čaje probereme teorii, kvásek, rozkvas, mouky.

Budeme krok po kroku spolu dělat 50 h kynutý kváskový celozrnný chleba v bio kvalitě s křupavou kůrkou a jemnou vlhkou střídkou plnou jemných bublinek.

Chleba plný chuti díky celozrnné mouce, jen s malým množstvím lepku, dlouze kynutý pro naše lepší trávení . Protože zdravé musí být i chutné.

Oproti odpoledním kurzům bude tento celodenní , protože si k obědu vlastnoručně uděláte celozrnnou pizzu.

Po obědě si vlastnoručně uděláte zdravé 50h kynuté dvojctihodné koláčky.

Vlastnoručně si upečete chleba, který si odnesete sebou domů.

Společně uděláme fazolovou pomazánku, která je plná živin, tak aby jste si pak doma mohli třeba s partnerem ukrojit voňavý chleba, namazat jej vynikající pomazánkou.

Naučím vás si doma klíčit vlastní klíčky. Totální super food, třeba na ten chleba.

Bude to den plný teorie a hlavně i praxe .

Všechny nové termíny naleznete zde: https://shop.divokapekarna.cz/kurzy/

Co nas teď čeká ?

Teď nás čeká stehování, úpravy, rekonstrukce a také bych se chtěla vrhnout do sebe vzdělání, dopilovat pro vás celkový koncept a věřím tomu, že se bude líbit.

Mějte nádherné jaro a těším se třeba na jednom z mých kurzů .

Lucka

Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.