Jablečný koláč s tvarohem

247

Jablečný koláč s tvarohem

Lahodný , vláčný , voňavý, na jazyku se rozplývající se .
Total Time 1 hr 30 mins
Course Dessert, dezert, snídaně
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 300 g celozrnná bio špaldová mouka používám Probio jemně mletou
  • 160 g třtinový bio cukr používám Probio
  • 1 lžička skočice používám bio Cejlon Sonnentor
  • 150 g máslo bio
  • 2 lžičky prášku do pečiva bio

Tvarohová nápň = 500g tvarohu bio + 50g medu + 1 vejce od šťastné slepičky

    Jablková nápň = 400G jablek bez slupky + 30 g cukru na karamel + skořice

      Instructions
       

      • Jablka bavíme slupky nakrájíme nahrubo na struhadle.Cukr na jablkovou nápň si rozpustíme na pánvi, pozor, jen pozvolna a jak je rozpuštěný přidáme jablka a lehce podusíme. Dle chuti přidáme skořici.
      • Všechny suroviny na tvarohovou náplň smícháme .
      • Troubu rozpálíme na 180C .
      • Suroviny si odvážíme, máslo necháme lehce povolit, krájíme na menší kousky a všechny suroviny promneme v rukou a vytvoříme drobenku.
      • Zhruba 3/4 těsta dáme do formy a pečeme zhruba 10 minut.
      • Na upečený korpus dáme tvarohovou nálň, následně jablečnou nápň a pak zbytek drobenky.
      • Pečeme zhruba 30 minut.

      Notes

      Tohle je prostě jasně zimní recept. 
      Ta vůně linoucí se skořice po celém bytě, hmmm, je tak těžké počkat až celý dezert vychladne…. nejraději bych jej slupla celý ještě horký 😀 . 
      První den je vynikají, voňavý a lehce křupavý a druhý den pokud zbude 🙂 , zase příjemně vlhký a na jazyce se rozpouštějící . 
      K tomu nějaký lahodný bylinkový čajík, teplá deka, knížka a přírodní svíčka od nás z e-shopu https://shop.divokapekarna.cz , za mě ideální relace, co myslíte ? 
      Ať vám chutná Lucka 
       
      Keyword bezchemie, cake, celozrnné, česká kuchyně, sladkosti, vegetarian
      Close
      Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.