Schwarzwaldský dort

503

Schwarzwaldský dort

Dokonale sladko kyselkavá chuť s tak akorát množstvím pálenky, abychom mohli podávat i dětem.
Total Time 2 hrs

Ingredients
  

  • 6 ks bílků od šťastných slepiček
  • 6 ks žloutků od šťastných slepiček
  • 150 g třtinového cukru bio
  • 100 g másla bio
  • 150 g kvalitní hořké čokolády bio
  • 100 g mouky celozrnné špaldové bio

Na náplň budete potřebovat:

  • 600 g višní vypeckovaných
  • 200 g třtinového cukru bio
  • 2 lžíce škrobové moučky bio
  • 2 lžíce pálenky a nebo bílého rumu
  • 1 špetka skořice bio

Šlehačka na vyšlehání, budeme dávat na náplň z višní .

    Čokoláda na ozdobu.

      Instructions
       

      • Nejprve si připravíme do pokojové teploty všechny ingredience a odvážíme.
      • Troubu předehřejeme na 180C.
      • Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
      • Mouku prosejeme přes síto a větší kousky otrub do těsta nedáváme ( můžeme je přidat třeba do kaše , či jogurtu) . Kdo nepoužívá mouku mletou na kameni, tak mu pravděpodobně žádné větší kousky nezůstanou 🙂 .
      • Z bílků vyšleháme hustou pěnu.
      • Žloutky vyšleháme s cukrem do hustší pěny. Kdo má domácí vajíčka, tak ze žluté barvy budou žloutky barvy krémové.
      • Do vyšlehaných žloutků přidáme čokoládu s máslem a ještě minutku vyšleháme.
      • Přidáme mouku a nakonec vyšlehané bílky.
      • Pečeme prvních 5 minut na 180C s horkovzduchem a dalších 20 minut bez horkovzduchu. Špejlí zjistíme zda máme upečeno.
      • Višně odpeckujeme.
      • Škrobovou moučku promícháme s cukrem.
      • A následně dáme všechny ingredience na náplň do kastrůlku, povaříme a necháme vychladnout.
      • Když máme dort i višňovou náplň vychladlou, tak můžeme dort rozkrojit. Můžete rozříznout 2x a nebo 1x podle toho jak vysokou formu na pečení použijete.
      • Na korpus (na obě strany i na horní díl) naneste náplň a nechte vsáknout šťávu z višní.
      • Naneste šlehačku a přiklopte horním dílem dortu. Pracujte rychle, ať se vám horní nasáklá část dortu podaří překlopit.
      • Na horní část dejte také ještě zbytek náplně. A následně můžete ozdobit čokoládou. Viz. foto. Dělám pokaždé dle nálady.
      • Dort dělávám večer a podávám až druhý den, korpus je pak krásně nasáklý a jemný .

      Notes

      Sezóna višní je jen chvilku, ale když se vám podaří alespoň pár skleniček zavařit, tak jako nám, tak si můžete tento dortík dopřát i přes zimu a připomenout si ty nádherné horké letní, slunečné dny. 
      Mrkněte na náš e-shop s radostmi k vaření, pečení https://shop.divokapekarna.cz/ 
      A kdyby jste se chtěli na něco doptat nebojte se mi napsat a pokud se vám podařil dortík upéct můžete ho sdílet na sítích s označením #divokapekarna @divoka_pekarna . 
      Krásné léto Lucka 
       

      Napsat komentář

      Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

      Recipe Rating




      Close
      Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.