Makovec

1.5K

Makovec

Vláčný, lehký a přitom sytý. S ovocem a nebo bez, tento nenáročný koláč prostě budete milovat.
Total Time 1 hr
Course dezert, snídaně
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 200 g špaldová celozrnná mouka mletá na kameni bio
  • 100 g mák bio čerstvě pomletý
  • 100 g cukr třtinový bio
  • 200 g mléko bio plnotučné
  • 3 ks vejce od šťastných slepic bio
  • 3 g prášek do pečiva bio
  • 100 g olej slunečnicový používám @bohemiaolej

Instructions
 

  • Troubu si rozehřejeme na 170C bez horkovzduchu.
  • Mouku prosejeme přes síto a nejhrubší otruby si schováme do jogurtu a nebo na kaši.
  • Mák pomeleme, přidáme k mouce a společně s práškem do pečiva promícháme.
  • Vejce vyšleháme společně s cukrem. Pokud máte raději sladší, tak přidejte a celkově dejte cukru do 170g .
  • Do vyšlehaných vajec postupně přimícháme mouku a až je těsto hodně tuhé přidáme postopně i všechno mléko.
  • Smeš promícháme a přidáme olej. Z leka promícháme.
  • Makovec pečeme v dortové formě a nebo na malinkém pekáčku.
  • Můžeme nahoru přidat i ovoce, ideálně švestky, meruňky a nebo dle chuti i jiné ovoce.
  • Pečeme zhruba 25 minut. Pokud dáváme ovoce pečeme déle.

Notes

Pokud máte rádi povila jako já můžete makovec po vychladnutí namazat i povidly. 
Já nejvíce miluji se švestkami nahoře. Ale děti mi to s ovocem nahoře nejí a tak dělám část s a část bez 🙂 . Co bych pro ty moje lásky neudělala 😀 .
Pro krásné velké lněné utěrky a nebo keramiku zabrouzdejte k nám na e-shop https://shop.divokapekarna.cz/ .
Ať se vám recept vydaří Lucka
Keyword bezmasa, bio, celozrnné, česká kuchyně, dezert
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.