Citronový dortík

761

Citronový nepečený dortík

Představte si jak ležíte na slunné terase a popíjíte vychlazený drink a ochutnáváte tento lehoučký, osvěžující a vynikající dortík. K létu prostě mlsání patří a s tímto dortíkem zazáříte na nejedné letní párty.
Total Time 1 hr 30 mins
Course Breakfast, Dessert, dezert, snídaně

Ingredients
  

  • 130 g máslových sušenek / na korpus domácí, celozrnné Bebe….
  • 80 g máslo / na korpus farmářské bio
  • 1 ks vejce / horní poleva od šťastných slepiček
  • 1 ks žloutek / horní poleva od šťastných slepiček
  • 40 g třtinový cukr / horní poleva bio
  • 1 špetka soli / horní poleva himálajská růžová
  • 20 g čerstvě vyčkané citronové šťávy / horní poleva bio
  • 20 g máslo / horní poleva farmářské bio
  • 50 g smetany / horní poleva tučné ke šlehání bio
  • 60 g čerstvě vymačkané citronové šťávy / náplň bio
  • 250 g ricota / náplň
  • 250 g tučný tvaroh ( NE vanička ten je řídký ) / náplň
  • 250 g Philadelphia ( smetanový sýr ) / náplň
  • 50 g smetana plnotučná na šlahání / náplň
  • 150 g třtinového cukru / náplň pomletý na jemno
  • 1 špetka soli / nápň himálajská růžová

Instructions
 

  • Troubu rozpálíme na 180C .
  • Rozpustíme si máslo a necháme vychladnout.
  • Sušenky rozdrtíme pomocí mixeru a nebo sáčku a válečku a v misce smícháme s vychladlým máslem. Dáme do dortové formy a pečeme 6 minut. Následně necháme zcela vychladnout.
  • Horní polevu si připravíme tak, že v kastrůlku ručně metličkou lehce vyšleháme cukr, vejce a žloutek, citronovou šťávu a špetku soli.
    Za stálého míchání pozvolna vaříme dokud se nám nevytvoří konzistence pudinku. Tento proces trvá pár minut.
    Po odstavení z plotny přimícháme opatrně máslo a smetanu. Polevu přepasírujeme skrz jemné sítko, aby jsme v polevě neměli žádné hrudky a dáme vychladit.
  • Na náplň si nejdříve vyšleháme smetanu a pak přidáme ostatní suroviny a šleháme do hladka.
    Náplň ihned po vyšlehání dáme na vychladlý sušenkový korpus a přelijeme horní polevou.

Notes

Základem všeho jsou suroviny, pokud použijte tuto kombinaci tučných tvarohů a čerstvých sýrů, tak není potřeba používat žádné umělé zahušťovače a podobné chemické věci.
Dortík je dobré dělat odpoledne a přes noc jej nechat ztuhnout  a dortík po vychlazení bude hezky držet.
Vychutnáte si pouze čistou chuť surovin. 
Ovšem o výdrži jako celku se u nás vedou spory, protože nikdy nám vlastně nezbyl do dalšího dne 🙂 
A pokud si plánujete udělat třeba piknik, tak tu krásnou přírodní lněnou utěrku najdete u nás na e-shopu https://shop.divokapekarna.cz/ spolu s dalšími krásnými českými a udrženými výrobky. 
Ať vám chutná a nádherné léto přeje Lucka 
Keyword cake, dezert, dort, narozeniny, sladkosti
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.