Švestky v čokoládě
Snad poprvé jsem tuto kombinaci ochutnala před 25 lety v Rakousku . Jezdila jsem tam pracovně a mám obrovské štěstí , že lidé se kterými spolupracuji se stávají i mými přáteli. Oni mi tuto slast dali jako dáreček a od té doby způsobili mou závislost na této kombinaci chutí.Není vhodné pro děti 🙂 .
Ingredients
- švestky sušené , vypeckované , bio
- mandle neloupané bio
- čokoláda hořká , vegan , bio
Slivovice , nejlépe domácí . Popřípadě pokud máte rádi, tak rum a nebo můžete experimentovat.
Instructions
- Švestky dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme slivovicí. Necháme alespoň 1, ale lépe 2 týdny uležet.
- Slijeme tekutinu do předem připravené nádoby a necháme okapat. Tekutinu nevylévejte, vznikne vám úžasný likér.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. To uděláme tak, že vybereme nádoby co jdou dát nasebe. Já mám například dvě silnostěnné skleněné misky, do spodní nalejte horkou vodu a do horní dejte rozpustit čokoládu.
- Jakmile jsou švestky okapané a čokoláda rozpuštěná můžeme přistoupit k dalšímu kroku.
- Do švestky vložíme mandli a máčíme v čokoládě. Odkládáme na připravený talíř, který si vyložíme pečícím ppírem . Máme stuhnout do lednice.
- Uchováváme v lednici. Popřípadě v chladné místnosti. Je úžasné jak křupne vychlazená čokoláda 🙂 .
Notes
Pokud této dobrůtky budete jíst větší množství, nezapomeňte na obsah alkoholu a raději přenechte řízení jiným.
Je to také skvělý tip na dárek pro dospělé. Taková domácí, ručně vyráběná dobrůtka jistě potěší.