Sýrová omáčka

504

Sýrová omáčka

V jednoduchosti je krása. A ať už si omáčku dáte s noky, těstovinami a nebo uděláte jako dip třeba k čestvé, nebo pečené zelenině budete překvapeni jak skvěle chutná. Základem jsou kvalitní a chutné suroviny.
Total Time 30 mins
Course hlavní jídlo, oběd, Snack, večeře
Cuisine Česká

Ingredients
  

  • 30 g másla bio
  • 30 g celozrnná špaldová mouka bio prosátá
  • 160 g sýr typu aidam bio
  • 40 g sýr parmezán
  • špetka muškátového oříšku čerstvě nastrouhaného
  • 300 ml mléko bio plnotučné
  • 200 ml smetana bio

Instructions
 

  • Sýry nastrouháme na jemném struhadle.
  • V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme mouku,lehce minutku dvě restujeme, ale tak aby mouka nezhnědla.
  • Do této směsi postupně přidáváme mléko a smetanu a celou dobu mícháme. Postupně nám vznikne hustá kaše.
  • Do kaše postupně přidáváme nastrouhané sýry a necháme rozpustit.
  • Ochutíme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem, popřípadě solí, pokud jsme měli málo slané sýry. Ale většinou není potřeba solit. Popřípadě lehce opepříme.

Notes

Náš Cyrilek tuhle omáčku doslova miluje. Jemu nejvíc chutnají bramborové noky jako příloha. 
V dobu kdy sem fotila tento recept jsem měla čerstvé dýně od místního farmáře a tak jsem udělala noky dýňové. Recept brzy zveřejním a recept na ty bramborové jsem vám tu už psala, jen jim říkáme šulánky 😀 . 
No a nemusíte zůstat jen u těstovin a noků, omáčka je super i jako dip k čestné a nebo pečené zelenině 😀 .
Pokud vás zaujala lněná utěrka, tak ji spolu s ostatními ekologickými a udržitelnými výrobky najdete na našem e-shopu : https://shop.divokapekarna.cz . 
Budu moc ráda, pokud se podělíte o to jak se vám recept podařil a to s #divokapekarna . 
Dobrou chuť Lucka
Keyword bezmasa, bio, vegetarian
Close
Divoká pekárna © Copyright 2020. All rights reserved.